Цветанов призна, че е възможно и да няма реални министерски оставки - 24novini.bg

Цветанов призна, че е възможно и да няма реални министерски оставки

04.09.2018 | 08:20
(1 глас)

Процедурата по оставките не е започнала, следващият понеделник ще има втора среща между ГЕРБ и патриотите, на които темата да бъде обсъждана. Това съобщи днес в сутрешния блок на БТВ зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, потвърждавайки тезата, че вероятно трите министерски оставки няма да се осъществят. 

 

Макар да избегна пряко да го каже, той припомни, че има две оставки на министри - на енергийния Теменужка Петкова и на социалния Бисер Петков, които бяха подадени, но не се случиха. 

 

Цветанов също така съобщи, че в групата на ГЕРБ има сериозна подкрепа за министъра на регионалното развитие Николай Нанков, както така има и от страна на кметовете. На въпрос на водещата дали с тези думи подгрява оставането на Нанков на поста, Цветанов не успя да отговори еднозначно. За сметка на това изброи успехите на правителството като икономическия ръст и българското председателство. 

По думите му на вчерашната среща всички се обединили около идеята да подобрят комуникацията в коалицията. Това е поредният път след поредната политическа криза в отношенията между ГЕРБ и Патриотитите, в които Цветанов обявява намерение за задълбочаване на диалога. 

По думите му проблем е и че вицепремиерите не поемат достатъчно задачи. Те трябва да са защитен щит за премиера, а сега те не поемат достатъчно отговорност,  трябва да са по-публични. Той задочно "захапа" Томислав Дончев, като посочи, че почва  първият учебен ден, който е в ресора на Дончев, а не се говори достатъчно за него. 

 

По отношение на синята каска, с която дойде Красимир Каракачанов, Цветанов заяви, че реквизитът на лидера на ВМРО е внесъл ведра обстановка, бил е добра шега и не е обидил никого. 

На въпрос да коментира вчерапното изявление на президента, Цветанов атакува държавния глава за инцидента с баща му в Харманли. Ако човекът беше умрял, попита той?

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...