Министри и депутати се втурнаха да оборват президента - 24novini.bg

Министри и депутати се втурнаха да оборват президента

13.06.2018 | 12:33
(0 гласа)

Министрите на отбраната, финансите и регионалното развитие Красимир Каракачанов, Владислав Горанов и Николай Нанков и председателите на парламентарните групи от мнозинството Цветан Цветанов и Волен Сидеров се появиха в парламента на извънреден брифинг, на който заедно отговориха на критиките на президента Румен Радев от днес. 

 

По-рано днес президентът, коментирайки злополучният инцидент с военен вертолет, заяви, че вместо да идат за ремонт на въоръжена техника и подготовка, те са отишли за саниране. Отдалечаваме се от възможностите, които трябва да имаме. Рискът от тези политически решения ги носят военните. Затова казвам, че лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи, подчерта българският президент.

 

Цветанов обвини Радев, че използва всяка ситуация за политическо позициониране. За пореден път той доказа, че е президентът на БСП. Това, което се случва като позиция на БСП и позиция на президента Радев го отдалечава от конституционните му правомощия да бъде обединител на нацията, каза Цветанов.

От своя страна Владислав Горанов заяви, че е озадачен от внушенията на президента, че кабинетът не бил успешен. Той коментира, че на президента му е тясна дрехата, съшита му от Конституцията. Никой не може да уволни това правителство по интервю, категоричен бе министърът на финансите. Властта не разбирала къде и на кого не е угодила.

 

Николай Нанков пък отговори на Радев по повод коментара му за санирането. Държавният глава работел с хора, които хал хабер си нямали от държавно управление, обяви регионалният министър. Не трябвало националната сигурност да се противопоставя на санирането. Ще си вземем поуките, обеща министърът и призова президентът да каже дали е за програмата или срещу нея. Едва тогава щяло да се реши продължава ли програмата за саниране или не

Хеликоптерът е най-новият от старата техника, с която разполагаме, обяви Красимир Каракачанов. Катастрофиралият Ми-17 е на въоръжение от октомври 1989 г. Каракачанов припомни, че правителството отпусна пари за ремонт на МиГ-29, сега предстои това да се направи за Су-29 и за останалите хеликоптери. Мисли се и за преоборудването на 2 хеликоптера "Кугър" за медицински цели. От 12 купени "Кугър" на разположение на ВВС са само 4. Каракачанов припомни, че парламентът одобри инвестиционните проекти за нови изтребители и бойни машини на пехотата, а до 3 седмици може да бъде одобрен и проектът за нови кораби. Той се оплака, че обжалваното на обществени поръчки, което можело да бъде направен от всеки спъва работата по ремонти на техниката.

Волен Сидеров, който няколко пъти се е провалял като кандидат за президент, обяви, че отдавна е отправил покана към президента Румен Радев за среща. Целта на тази среща - лидерът на "Атака" да научи Радев как да се държи като държавен глава.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...