Полицаите са в стачна готовност, обяви синдикатът на МВР - 24novini.bg

Полицаите са в стачна готовност, обяви синдикатът на МВР

Полицаите обявиха стачна готовност Полицаите обявиха стачна готовност
27.06.2020 | 20:00
(1 глас)

Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи /СФСМВР/ е принудена да обяви протестна готовност и на заседание на Федеративния съвет да обсъди възможностите за провеждане на ефективни протестни действия. Това се посочва в становище на организацията, разпространено от ДарикНюз.бг.

 

 

Готовността за протест е "поради крайно неудовлетворителен отговор от страна на ръководството на Министерството на вътрешните работи".

От организацията посочват, че липсва:

  • обосновано и обективно становище по заплащането на извънредния труд, положен от служители, работещи на ненормиран работен ден;
  • обективно правно становище по приравняване на положен от служителите нощен труд към дневен и съответното заплащане за това, въпреки налична в достатъчен обем съдебна практика в полза на служителите;
  • желание или компетентност да се прецизира регламентирането на правоотношенията на държавните служители със статут по Закона за държавния служител.

Няма и обективно и всеобхватно правно становище, което еднозначно да определя статута на служителите на МВР, които се явяват като вещи лица в съдебни заседания за защита на изготвени от тях експертизи, се добавя още в становището на СФСМВР.

Синдикалистите призовават министъра на вътрешните работи във възможно най-кратък срок да започне официални преговори с цел търсене на взаимно приемлив изход от създалата се ситуация.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...