Бобоков: В Русе кадрува депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев - 24novini.bg

Бобоков: В Русе кадрува депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев

Пламен Нунев "коли и беси" в Русе, заяви Пламен Бобоков за депутата от ГЕРБ Пламен Нунев "коли и беси" в Русе, заяви Пламен Бобоков за депутата от ГЕРБ
22.06.2020 | 13:00
(0 гласа)

"Да, аз съм писал тези есемеси. Лобирал съм по изключение за един изключително отговорен и честен човек, това се случва за пръв път".

 

 

Това призна в интервю за Би Ти Ви бизнесменът Пламен Бобоков, който в петък бе освободен под домашен арест срещу гаранция от 1 млн. лв.

Тогава прокуратурата разпространи снимки от негов чат с президентския съветник Пламен Узунов, в който се обсъжда решение на Върховния административен съд за задържания либийски танкер "Бадр", което тепърва е щяло да бъде публикувано. Беше огласена и комуникация на бизнесмена с кандидата за окръжен прокурор на Русе Николай Николов, който не е избран от Висшия съдебен съвет.

В същото време Бобоков бе категоричен:

Търговията с влияние предполага наличие на влияние. Аз нямам такова влияние.

Аз мога да търгувам само с масла".

Той припомни, че сам е предоставил на службите телефонита и айпада си, от които обвинението изважда въпросните есемеси.

За прокурора Николов той обясни, че се е възползвал от това, че има "приятел, близък до втория стълб". "Всичко се знае в тази държава. Всички знаят кои са тези два стълба на влияние", допълни Пламен Бобоков и подчерта, че

в Русе всички назначения се съгласуват с партийния координатор на ГЕРБ Пламен Нунев.

За бизнеса на братята в Либерия Бобоков обясни следното: "Имаме огромни интереси в Африка. Имаме големи инвестиции зад граница, страхотни интереси. Имаме водещи американски партньори в Либерия, почти сме приключили процедурата по концесиониране на пристанище там". В тази връзка са водени разговори с президента на Либерия, не на България, каза бизнесменът. Но добави:

"Българският президент може да лобира за българския бизнес - голямата дипломация зад граница се прави от бизнеса.

Ние представяме България там, съвсем нормално е аз да съм помолил, ако е възможно нещо да се направи, но както виждате нищо не се е направило". Той отрече да е лобирал за посланик, като обясни, че единственият му диалог с президентската институция е като се правят посещения в чужбина да се види дали може да се включи в делегациите. "Лобизъм е лоша дума само в България, в цивилизованите държави това е страхотно нещо", коментира Бобоков.

За либийския танкер предприемачът обяви, че България ще бъде обявена от ООН за "пиратска държава". "Ние работим с националната петролна компания на Либия. На мен ми бе казано, че може да стане много лошо за България, затова се поинтересувах", обясни той.

За вноса на отпадъци, Бобоков каза, че не се занимават с италиански битови отпадъци,

а внасят суровина за производство на акумулатори, която се нарича оловен скрап. "Това са скъпи материали, не се изхвърлят на улицата - 1000-1500 на тон им е цената", поясни той.

За Васил Божков русенският бизнесмен коментира:

"Много добри познати сме. Засичали сме се в едни и същи кръгове, но никога не сме имали никакъв бизнес".

Той отрече да имат и общ интерес в колекционерството: "Връзката е като между двама собственици на ламборджини - единият има голдстар, другият - трактор. Ние сме тези с трактора. Божков има изящна колекция - върхово постижение на античното изящното изкуство, но тя касае луксозната част от живота на хората. Нашите колекции са две основни, най-голямата е монетна колекция - ние сме фокусирани в науката и всичко правим планирано във времето."

За Пламен Узунов коментарът бе: "През седмица-две може да сме се виждали да пием по едно питиенце

и да обсъждаме злободневни теми. Хубаво е човек да се вижда с интелигентни хора. Не съм го молил да лобира за мен. Той и не може, това въобще няма общо със случая". За премиера каза, че го познава много добре лично, но не са приятели.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...