Борисов: Без паника, не затягаме мерките - 24novini.bg

Борисов: Без паника, не затягаме мерките

Борисов призова да не се изпада в паника заради големия брой заболели Борисов призова да не се изпада в паника заради големия брой заболели
19.06.2020 | 16:00
(0 гласа)

"Не бих призовал за по-строги мерки. Не трябва да се паникьосваме, че са се увеличили заразените". Това обяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг след съвещание с Националния оперативен щаб.

 

 

"Многократно умоляваме за спазване на 3Д – дистанция, дезинфекция и дисциплина.

Никога не сме казвали, че вирусът си е отишъл, не сме казвали "Корона, чао", не сме ви подвели, че пандемията е свършила", каза премиерът.

"Ако сега започнем да затягаме мерките, това ще доведе до паника и ще се отрази на стопанския живот", подчерта още премиерът. Той посочи, че не се предвиждат нови ограничения за пътуванията. Но на въпрос за трите Д, отговори с препоръка да се питат хората, които тръгнаха на море към Гърция как там спазват мерките. Даже премиерът Мицотакис, който трябваше да дойде в София тия дни, отложил визитата с 2-3 седмици. Все още се пазел, по думите на Борисов.

"Вирусът е омаломощен, по-добре сега да има повече заболели и прекарали, и оздравели, отколкото октомври-ноември",

обясни Борисов, като цитира разговори с поне 10 доктори и подчерта, че имаме над 30 лаборатории, тестваме масово, затова и толкова излизат, каза още той.

На въпрос дали отпадането на мерките не е било твърде рано, Борисов изчете лекция как рекорден е броят на излекуваните, малко са хората в болниците. "Щяхме да поболеем населението, да го извадим извън контрол, ако бяхме продължили с тези мерки. И виждате, че към момента се справяме. Ще го понесе ли народът, ако сложим КПП-та на изхода на София, да сложим извънредно положение, тези от Гърция ще се върнат ли?", разпали се Борисов. "Трябва да свикнем да живеем с това. Като има заразен, веднага да отидем да го лекуваме", допълни той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...