Манолова: Да направят анкетна комисия за връзките на Божков с Борисов - 24novini.bg

Манолова: Да направят анкетна комисия за връзките на Божков с Борисов

Манолова отрече да е финансирана от Божков и заяви, че дава Валери Симеонов на съд Манолова отрече да е финансирана от Божков и заяви, че дава Валери Симеонов на съд
05.06.2020 | 09:30
(0 гласа)

Васил Божков не ме е финансирал! Ще се срещна с Борисов на изборите и в съда, а беквокалът (Валери Симеонов) давам на съд за твърденията му, че ме е финансирал Божков и за внушенията за купуване на гласове.

 

 

Това каза пред БНТ Мая Манолова, лидер на Гражданската платформа Изправи се.БГ, като нарече думите на Симеонов лъжа.

Припомням, че преди дни Валери Симеонов заяви пред медията, че е била спонсорирана от Васил Божков за кампанията си за кметското место в София миналата година.

Това стана след като самият Божков публикува банкови извлечения за тегления на големи суми, а бившият му съдружник потвърди за безотчетни пари, давани по време на местния вот 2019г.

"А защо ли би ме финансирал, той е получавал пълно обслужване от властта, пишат му закони и му ги внасят в парламента. Той си има персонален финансов министър", настоя Манолова и обяви, че е подготвила цели три жалби срещу твърденията и ще ги внесе в съда.

Тя настоя управляващите да направят анкетна парламентарна комисия,

"за да си проверят лобистките закони, да се върнат във времето назад, за да се установи всеки финансов министър какво е правил". "Настоящият финансов министър се е срещал постоянно с него (Васил Божков - бел.ред.), срещали са се в кабинета на този министър. И защо с този въпрос никой не се занимава?", попита тя и пресметна, че тези им отношения са стрували на данъкоплатците 700 млн. лева.

"Липсата на тези 700 млн. е призната, гражданите имат право да знаят.

Предупреждавам, че те сега ако не го направят, ще има пълна ревизия след изборите, защото с Борисов ще се срещнем там", отсече бившият омбудсман.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...