След 100 дни: Спират брифингите на оперативния щаб - 24novini.bg

След 100 дни: Спират брифингите на оперативния щаб

Спират брифингите на щаба, самият той ще работи до Нова година Спират брифингите на щаба, самият той ще работи до Нова година
04.06.2020 | 08:29
(0 гласа)

Сперат се брифингите на Националния оперативн щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов на последния брифинг днес в МС и подчерта, че Щабът си е свършил перфектно работата.


Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

"Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.

"Днес стават 100 дни, откактко издадох заповедта за откриването на Национален оперативен щаб", припомни премиерът и благодари на всички българи, че са спазвали мерките на Щаба.

"Справихме се прекрасно в една много тежка зараза и пандемия.

Надяваме се да няма втори и трети вълни, надяваме се и всичко това да утихне. Успяхме да се справим, да тренираме болниците.

Това, което направихме, беше чудо", заяви премиерът.

"Всяка вечер с Щаба гледаме бройките - заразени, починали. Гледаме и местата в болниците. Трябва да свикнем с мисълта, че това заболяване го има. Опасно е, няма ваксина, трябва да свикнем да се пазим", добави Борисов и подчерта, че носенето на маски на закрито ще е пожелание, но е препоръчително.

Относно ограниченията за влизане на граждани от трети страни и силно засегнати страни от ЕС, Борисов обяви, че за тях карантината остава.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...