Валери Симеонов: След Васил Божков, Борисов ще удари Валентин Златев - 24novini.bg

Валери Симеонов: След Васил Божков, Борисов ще удари Валентин Златев

Според Валери Симеонов след Божков в списъка за удряне от Борисов е Валентин Златев Според Валери Симеонов след Божков в списъка за удряне от Борисов е Валентин Златев
25.05.2020 | 13:00
(0 гласа)

“След Васил Божков идва времето на Валентин Златев… Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар”.

 

 

Това каза пред БНР Валери Симеонов, зам.-председател на Народното събрание и лидер на НФСБ.

По думите му идеята за създаването на верига държавни бензиностанции ще разбие картелното споразумение, каквото той е категоричен, че съществува. “Всички данъчни складове са в ръцете на една фирма с доста известен управител…

Започва един оздравителен процес, непознат за България, който остава извън вниманието на обществото, медиите. Първите тежки удари срещу олигархията вече са факт, разбиването на срастването на крупния монопол с политическата власт. Първият случай беше ударът върху хазартната империя на Васил Божков. Сега се нанася втори удар върху установен монопол и картел”, коментира Симеонов.

Председателят на НФСБ подчерта, че в момента се наблюдава и картел между големите доставчици на мобилни услуги,

“които тихомълком повишиха и почти изравниха цените на тези услуги”.

“Като вдигат цените, пренасочват приходите си от там, а от друга страна предлагат ниски цени на интернет и на цифрова телевизия, като така ликвидират действащи кабелни оператори, които си плащат данъците. Подложени на атака с ниски цени, тези фирми започнаха да обявяват фалити”, отбеляза Симеонов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...