Румен Радев дава на Конституционния съд част от Закона за здравето - 24novini.bg

Румен Радев дава на Конституционния съд част от Закона за здравето

Румен Радев подписа указа за Закона за здравето, но част от текстовете дава на Конституционния съд Румен Радев подписа указа за Закона за здравето, но част от текстовете дава на Конституционния съд
13.05.2020 | 19:00
(0 гласа)

Президентът Румен Радев подписа указ за обнародване на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето и ще сезира Конституционния съд за текстове, които са в противоречие с Конституцията, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

 

 

Следвайки последователната си позиция да защитава Конституцията и основните права и свободи на гражданите,

държавният глава ще сезира Конституционния съд за определени текстове,

които са в противоречие с основния закон, посочват още оттам и допълват, че мотивите на президента ще бъдат оповестени в близките дни.

Оттам припомнят, че президентът Радев нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение.

Липсата на план от страна на Министерски съвет доведе до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния възможен момент и то с неясни и противоречиви разпоредби.

За да не се прекъсва социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи,

президентът подписа указа за обнародването на Закона

за изменение и допълнение на Закона за здравето, отбелязват от Президентството, но ще изпрати на съда текстовете, които според него са спорни.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...