Мутафчийски: Борисов видя, че и аз съм човек с характер - 24novini.bg

Мутафчийски: Борисов видя, че и аз съм човек с характер

Ген. Мутафчийски заяви, че и той, и Борисов са хора с характери Ген. Мутафчийски заяви, че и той, и Борисов са хора с характери
10.05.2020 | 19:30
(0 гласа)

Премиерът е човек с много силен характер, но мисля, че се убеди, че и аз съм със силен характер. Едно нещо, с което не съм бил съгласен с него, е отварянето на заведенията и това не стана. Също и с детските градини - докато нямаме опит да не отваряме, той обяви публично, че това е нашето мнение. Не винаги се съгласявам с г-н Борисов.".

Това коментира началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски по бТВ.

"Въпреки, че е невидим коронавирусът, все пак и мен ме е страх. Няма човек, който да не го е страх. Може би само децата не трябва да ги е страх.

Тестван съм около 7 или 8 пъти досега, дори смятам, че е рядко.

Ние непрекъснато се срещаме с много хора, би трябвало да сме отговорни към тези срещи", каза още той. Попитан коя униформа му е по-удобна - генералската или лекарската, Мутафчийски отговори: По-удобно се чувствам в лекарските си дрехи, това е ежедневието ми от 30 г. насам. Там се чувствам в свои води.

По стечение на обстоятелствата съм и военен лекар и генерал, гордея се с всичко това.

В момента се чувствам повече генерал, отколкото лекар. Работата ми е повече организаторска. Нямам нито лекари, нито военни в рода, но това беше осъзнато желание.", разказа военният лекар.

"Ужасно ми е мъчно, че децата са подложени на такова изпитание, без да разберат смисъла на това нещо.

Децата не заслужават това нещо, което се случва сега. Бабите и дядовците им страдат за тяхната любов, то зависи от всички нас.

Дали сега ще покажем самодисциплина, след като можем да ходим почти навсякъде. Няма никаква формула, която да се следва. Това е ново предизвикателство на света, добави генералът.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...