Фандъкова: Новата ми заместничка няма връзка с Ковачки - 24novini.bg

Фандъкова: Новата ми заместничка няма връзка с Ковачки

Десислава Билева е новият заместник-кмет по екология на Йорданка Фандъкова Десислава Билева е новият заместник-кмет по екология на Йорданка Фандъкова
07.05.2020 | 09:15
(0 гласа)

Десислава Билева е новият заместник-кмет по екология в София. Тя застава на мястото на освободената Йоана Христова, която напусна общината по лични причини. Билева е работила дълги години в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, била е експерт в здравното и в екоминистерството.

Била е член на надзорния съвет на "Топлофикация"-София.

Няма връзка с Христо Ковачки, обяви кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

"Задачата на госпожа Билева беше да подготви проекта и системата за управление на битовите отпадъци. Госпожа Билева беше човекът, който преди няколко месеца ме сезира за сключени договори на старото ръководство на "Топлофикация" с фирми на Ковачки, без решение и информация към Надзорния съвет“, каза столичният кмет.

В края на април неочаквано зaмecтник-кмeтът пo eкoлoгия Йoaнa Хриcтoвa пoдaде ocтaвкa,

кoятo беше приeтa oт грaдoнaчaлникa.

Причинитe дa нaпуcнe пocтa били лични. Днес новият зам.-кмет посочи приоритетите в работата си: „Аз не принадлежа към никоя политическа партия. Ще работя изцяло за целите на най-проблемната тема, а именно подобряване качеството на атмосферния въздух" - заяви Билева, която от днес е заместник-кмет по екология в София.

Фандъкова и Билева извършиха във вторник проверка на метростанция в София,

по време на която директорът на Метрополитена инж. Стоян Братоев съобщи, че 8-те километра от третата линия на метрото в София ще могат да се използват от пътници най-късно от средата на август. 

Това е петото отлагане на пускането на третия метродиаметър на София.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...