Шефът на Пирогов: След 10 дни ще броим болните от "голямото пътуване" - 24novini.bg

Шефът на Пирогов: След 10 дни ще броим болните от "голямото пътуване"

Проф. Балтов прогнозира, че около 29 април ще броим болните след "голямото пътуване" Проф. Балтов прогнозира, че около 29 април ще броим болните след "голямото пътуване" Кадър: БНТ
22.04.2020 | 15:30
(0 гласа)

След 10 дни ще усетим резултатите от голямото пътуване по Великден. И ще го усетят хората не толкова в София, колкото в по-малките градове. 

 

 

Това прогнозира директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов по БНТ.

Увеличение на заразените със сигурност ще има, ще видим с колко ще нарастнат болните в другите областни градове, допълни той. 

По думите му проблемите идват не от това, че има болни с коронавирус в болниците, а от хората, които не знаят, че са вирусоносители.

Смятам, че хората разбраха - в никакъв случай не можем да си позволим в момента да саморазхлабваме мерките, защото кривата тръгна нагоре.

В следващите две седмици случаите на заразените може да се удвоят или дори утроят. Това показва, че трябва още търпение, категоричен бе проф. Асен Балтов. 

В момента в "Пирогов" има 41 души на лечение, 8 са в крайно тежко общо състояние, интубирани на вентилация.

Останалите 33-ма са в средно тежко състояние. В групата от 33-ма души има и 4 служители на "Пирогов" - две сестри и двама санитари, които са се заразили по време на работа, съобщи директорът на спешната болница. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...