Фандъкова: Защо трябваше да си обменяме вирусите? - 24novini.bg

Фандъкова: Защо трябваше да си обменяме вирусите?

Йорданка Фандъкова: Защо трябваше да си обменяме вирусите? Йорданка Фандъкова: Защо трябваше да си обменяме вирусите?
19.04.2020 | 13:00
(0 гласа)

Столичният кмет Йорданка Фанкъдова се закани с много сериозен контрол за всички, които ще искат да се връщат в София, защото много от тях били в Банско и по морските курорти.

 

 

"Чувам, че има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите?

До скоро Банско беше под карантина", каза тя.

"Защо трябваше да си причиняваме това. Моето притеснен е сериозно във връзка с връщането от цялата страна. Чуваме по морето има много софиянци, които най-вероятно ще тръгнат да се връщат. Искам да предупредя всички. Аз разговарях с министъра на вътрешните работи и с директора на СДВР контролът на влизането също ще бъде много сериозен. И така трябва да бъде. Със сигурност ще има затруднения при влизането и имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни", заяви Фандъкова пред журналисти.

"Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение.

Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни. Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите", посочи още столичният кмет.

В същото време БНТ показа, че центърът на Банско е празен преди Великден.

Кметът на града Иван Кадев пък е заявил пред националната телевизия, че със сигурност има хора, които са дошли за празниците в града, но броят им не бил голям. Служителите на КПП-тата също уверяват, че през последните два дни не се е увеличил броят на влизащите в града.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...