Скандал! Спряха микрофона на репортер на Слави Трифонов на брифинга на Борисов - 24novini.bg

Скандал! Спряха микрофона на репортер на Слави Трифонов на брифинга на Борисов

Екипът на Борисов изключи микрофона на репортер на Слави Трифонов по време на брифинга в МС. И стана скандал в ефир! Екипът на Борисов изключи микрофона на репортер на Слави Трифонов по време на брифинга в МС. И стана скандал в ефир!
08.04.2020 | 08:52
(1 глас)

"Севда, седни си на мястото, или ще те изгоня! Ще те изгоня! Седни си на мястото, или си тръгни!... Дали тази (на премиера - б.ред.) отговорност, не е по-голяма, отколкото дори и на лекаря на първа линия в момента, когато милиарди очакват да влязат в отделните фирми...  Това не е разделение... Но ако Мутафчийски и щабът не са осигурили тестове на хората на първа линия, което съм им казал да го направят, нека да си отговори!"

 

Това бяха острите думи на премиера Борисов, показвайки вратата на залата на МС на пиарката си

Севделина Арнаудова по време на брифинга на Опиративния щаб в МС,

на който репортер на Слави Трифонов от Телевизия "7/8" - Станислав Балабанов - зададе въпрос за бързите тестове за депутатите и премиера и защо не са направени такива тестове на медиците и цялата Спешна помощ и на тези във Видинската болница.

Въпросът придизвика явно опити на пиарката и екипа на МС да изключат микрофона на репортера на телевизията на Слави Трифонов.

След което избухна скандал в ефир пир включени на живо камери на всички телевизии.

Скандалът се изостри, след като репортерът попита защо му се изключва микрофонът и не му се дава възможност да си зададе втория въпрос към премиера.

Камерите на телевизиите не показваха репортера в този момент, а премиера и не можеше да се види от зрителите кой опитва да спре микрофонът.

"Реални ли са данните, които генерал Мутафчийски изкарва всяка сутрин, верни ли са?", попита репортерът. Борисов отговори: "Абсолтно са верни".

"Сравнявате ме с Германия и независимата държава Бавари с БВП колкото Балканите и тове ме прави горд", каза Борисов на въпрос, че в корея и Германия се правят хиляди бързи тестове, а тук - не.

След което той зададе въпроса за МБАЛ "Света Петка" във Видин, където тестове на лекарите не се правят, а на депутатите и премиера са направени.

В този момент беше изключен микрофонът на репортера, на което той реагира остро с втори въпрос: "Защо ми изключват микрофона, г-н Борисов?!

"Не знам министрите да се тествани", отговори Борисов.

"Вие като премиер бяхте тествани" - репликира жуналистът от "Телевизия 7/8".

Борисов реагира остро на опитите на екипа си да спрат въпросите и каза: "Моля ви, оставете човека!"

През това време журналистът повтаряше: "Живеем в свободна държава!"

Премиерът с ядосани жестове на ръката нареждаше на пиарката си:

"Седни си на местото! Който не му харесва, може да си изключи камерата и да не ни гледа!

Няма да слушам след това, че някой искал да ме пита нещо и аз като Радев съм се обърнал и съм избягал!

Моля те, Севда, седни си на местото, ще те изгоня!... Ще те изгоня от залата, ако не си седнеш на местото! Ще те изгоня!... Ми, тръгни си! Тръгни си!", посочи вратата Борисов на пиарката си, която през това време опитваше да обясни действията си по спирането на микрофона на журналиста.

В залата тонът се повиши, а премиерът видимо се изнерви и нареди на Арнаудова да седне на мястото си.

След това той отговори: "В много държави премиерите са задължени по закон да се тестват, за да е информирано обществото, че са здрави. Съжалявам, аз толкова пари дарявам от заплатата си, че за един тест да ви е досвидяло, че съм се тествал... Те са непрекъснато при мене, после съм по болниците. Сега Ангел отива по пазарите, после се връща... Не е ли редно да знаете дали съм здрав или не?

И дали тази отговорност, не е по-голяма, отколкото дори и на лекаря на първа линия в момента,

когато милиарди очакват да влязат в отделните фирми...  Това не е разделение.

Но ако Мутафчийски и щабът не са осигурили тестове на хората на първа линия, което съм им казал да го направят, нека да си отговори!

Благодаря!", завърши премиерът.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...