Шефът на Уолтопия: Позволете вноса на несертифицирини апарати за обдишване! - 24novini.bg

Шефът на Уолтопия: Позволете вноса на несертифицирини апарати за обдишване!

Апаратите за обдишване да се внасят и без сертификати, предлага шефът на Уолтопия Апаратите за обдишване да се внасят и без сертификати, предлага шефът на Уолтопия
21.03.2020 | 15:55
(0 гласа)

Ивайло Пенчев Обръщение от Уолтопия към правителството във връзка със закупуването на респираторни апарати за борбата с COVID-19. Обръщаме към вас във връзка с инициативата ни да закупим колкото се може повече респираторни апарати, обединени с други предприемачи като нас.

 

 

Апаратите, с които разполагат болниците в момента са крайно недостатъчни.

Това води до опасността лекарите да бъдат изправени пред избора кого да “закачат” и кого да спасят - по-млад или по-възрастен човек, както в Италия например. Ние искаме да се погрижим за живота и здравето на нашите служители и успоредно с това да предоставим на болниците оборудване, с което да помогнат на колкото се може повече хора.

Създадохме доста голяма група от предприемачи желаещи да купуваме машини и да ги даряваме. Намерихме машини, които поръчахме от Китай, но първите ще пристигнат най-рано около 10-ти април. Ситуацията се усложнява с всеки изминат час. Фирмите които имат CE сертификат са изключително търсени от целия свят и респираторните им апарати са свършили навсякъде. Борбата е за всяка машина, за всеки час.

В същото време има производители, които имат количества апарати на склад, но те нямат този CE сертификат. Те могат да доставят.

Смятаме, че е разумно в този кризисен период да бъде допусната доставка на такива машини въпреки липсата на сертификат.

По-конкретно: ако една такава машина е одобрена за ползване в Китай, да може да се ползва и в България без допълнително сертифициране. Предлагаме на българското правителство да разреши това веднага, преди някое друго правителство да го е направило и тези машини също да се изчерпат.

Готови сме да съдействаме по всякакъв начин с информация и осъществяване на контакт с производителите. Ако всеки предприемач успее да купи дори една машина, ще има достатъчно и никога никой няма да остане без въздух в България!

Това пише шефът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев във Фейсбук. По-рано той направи дарение от 200 хил. лв. на Александровска болница, но от болницата го върнаха, защото той искаше  срещу дарението си да осигури предимство на своите служители.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...