"Системата ни убива" към премиера за 8 март: "Фъш-фъш, Борисов!" - 24novini.bg

"Системата ни убива" към премиера за 8 март: "Фъш-фъш, Борисов!"

С този постер "Системата ни убива" кани гражданите да поздравят премиера за празника на майките и жените С този постер "Системата ни убива" кани гражданите да поздравят премиера за празника на майките и жените
08.03.2020 | 14:01
(1 глас)

Заповядайте при нас днес 8-ми март! Да отбележим деня на жената и празника на майката, като заедно направим “фъш-фъш” на Бойко и кабинета му!

"В 17,00 часа на палатковият лагер пред Министерски съвет."

Това е призивът, който майките от "Системата ни убива" публикуваха около 11,00 ч.

Припомняме, че майките на децата с увреждания излязоха на палатков лагер заедно с медицинските сестри на 1 март пред МС.

Те обявиха протест заради липсата на национална програма за асистенти на хората с увреждания,

останали извън обхвата на двата приети закона, след почти едногодишните им протести пред парламента.

Първоначално те искаха оставката на социалния министър Деница Сачева, в чиито правомощия е създаването на програмата. Сачева отрече да е нейна работа, което ескалира напрежението и стана причина за създаването на палатковия лагер. След това майките вече обявиха, че искат оставката на цялото правителство заради политиката в социалната и здравната сфери.

Майките и барикадиралите се в сградата на Партийния дом медицински сестри поставят исканията си на палатковия лагер заедно.

Българският фонд за жените също организира шествие, което ще тръгне тази вечер от Министерския съвет.

По БНР в петък Гергана Куцева от Фонда обясни: „Това е истински активизъм и само така можем да покажем, че подкрепяме всички групи жени и

искаме решаване на проблемите на всички групи жени, включително и на медицинските сестри, на майките с увреждания.

Имаме изключително много проблеми и единствено ако излезем заедно, застанем пред МС и настояваме управляващите да обърнат внимание на тях е възможно да почнем да ги решаваме постепенно".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...