Радев: Сестрите показват структурен проблем в здравеопазването - 24novini.bg

Радев: Сестрите показват структурен проблем в здравеопазването

Румен Радев заяви, че проблемът със сестрите не може да се реши от НСО, а от министерството на здравеопазването Румен Радев заяви, че проблемът със сестрите не може да се реши от НСО, а от министерството на здравеопазването
06.03.2020 | 19:00
(1 глас)

Акцията на петте медицински сестри, които от снощи се барикадираха в сграда на парламента , показва дълбок структурен проблем на българското здравеопазване.

 

 

Това коментира президентът Румен Радев и подчерта, че това не е проблем на сигурността -

„НСО трябва да действа съобразно своите инструкции за охрана на такива чувствителни обекти, но това не е проблем на сигурността.

Това е дълбок структурен проблем на българското здравеопазване и аз призовавам към един откровен, конструктивен диалог. Този проблем не може да се реши от НСО.

Този проблем следва да се реши от Министерство на здравеопазването и ресорната комисия в българския парламент“, каза държавният глава.

Пет сестри от Синдиката на българските медицински специалисти прекараха нощта в залата за заседания на парламентарната здравна комисия в сградата на бившия партиен дом.

Те твърдят, че протестната им акция с искания за по-добри заплати,

условия на труд и реформи в системата, няма краен срок. Една от сестрите твърди, че срещу нея и колежките ѝ е имало насилие от страна на охранителите. От НСО обаче отричат.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...