Гешев: Политиците не ме интересуват - 24novini.bg

Гешев: Политиците не ме интересуват

Иван Гешев заяви, че не се съобразява с политиците Иван Гешев заяви, че не се съобразява с политиците
26.02.2020 | 21:00
(0 гласа)

Ще има пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир. Това стана ясно от изявление на главния прокурор Иван Гешев.

 

 

„Ще извършим пълна проверка, ще анализираме ситуацията и ще се снемат обяснения от всички замесени лица.

Предстои пълна проверка. ​​​​​​Ако има данни и доказателства за престъпления, ще подходим както все път, независимо дали става въпрос за Гергов или някой друг“, каза Гешев.

„Всеки, който е нарушил закона и който не спазва правилата или ще трябва да спазва правилата, или ще понесе последствията на закона“, добави още той.

„Няма проблеми да разпитаме всеки, когато имаме данни или доказателства за нещо. Това е рутинен случай, единственото интересно е за вас журналистите с оглед предмета на тази проверка“, заяви главният прокурор Иван Гешев за твърденията в статия на испанския вестник „Ел Периодико“.

„Имаме хиляди проверки и при всички тях, независимо дали става въпрос за министър, за министър-председател

или за лица, които имат някакъв имунитет, първо спазваме закона такъв, какъвто е и не делим хората на министри, министър-председатели, лица с имунитет, депутати или изключително богати хора или социално слаби. Единственият критерий е дали е спазен законът или не е спазен законът. Прокуратурата има еднакъв подход във всеки един случай, независимо с оглед на личността“, добави Гешев, цитиран от Канал 3.

За бившия екоминистър Нено Димов, който е в ареста, главният прокурор заяви: „Казаха, че сме били извършили политическо убийство, друга опозиционна партия от трибуната на НС мисля, че Нинова, изнесе реч какви други нарушения сме извършили по отношение на друго лице с имунитет. Прокуратурата не съобразява действията си с политическите последствия и въобще не ни интересува как ще го интерпретират политиците, това си е проблем на политиците“.

„Работата на прокуратурата е, когато има доказателства и данни за престъпления, да спазва закона“,

подчерта Гешев и добави: „Оттам нататък какво смята една партия, независимо дали е коалиционна или опозиционна, или някой политик, въобще не ме интересува и не би трябвало да го интересува всеки прокурор. Ние нямаме досег с политиците“.

„Единственият досег с политиците е, когато те нарушат правилата на закона, оттам нататък не ме интересува някой какво смята и какво коментира. Чух, че танкове трябва да дойдат. За съжаление не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим“, коментира още главният прокурор.

В момента Иван Гешев се намира в Пловдивско, където от сутринта се провежда мащабна акция, при която има много арестувани.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...