Първан Симеонов: Слави може да разбърка картите на големите - 24novini.bg

Първан Симеонов: Слави може да разбърка картите на големите

Първан Симеонов смята, че Слави Трифонов може да разбърка картите на големите Първан Симеонов смята, че Слави Трифонов може да разбърка картите на големите
17.02.2020 | 16:55
(0 гласа)

Социологически данни за общественото мнение, които правим всеки месец, показват, че има ниша за формацията на Слави Трифонов. Новата му партия има шанс да разбърка картите на най-големите.

 

 

Това каза пред БНТ социологът Първан Симеонов.

"Няма какво да се лъжем, понякога обществото върви след силния. Слави излъчва контракултура, която е на езика на социално настроените в България и се опитва да обедини опозиционното звучене", анализира Първанов.

По думите му партията на Слави филтрира хората на местно ниво и се опитва съобщението за нея да излиза от едно място.

От своя страна социалният антрополог Харалан Александров добави, че това е "партия медия с дълга история".

Първан Симеонов коментира и новия партиен проект на Найден Зеленогорски: "Дясното у нас има свойството, създавайки нови неща, да казва, че се обединява. Големият проблем на дясното обаче е общата му маса, а тя не е кой знае колко голяма величина напоследък". Той е на мнение, че в десния сектор не трябват личности и проекти, а ново политическо съдържание.

Друга политическа тема, която коментираха двамата анализатори, е напрежението между главния прокурор Иван Гешев, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Харалан Александров смята, че "главният прокурор прави директна връзка на овластен държавник с копнежа на масата за справедливост".

Първан Симеонов смята, че Гешев държи да е в средата между президент и премиер." За първи път чувам някой да държи тон на премиера", каза той. Социологът смята, че в страната има нова ситуация, нов център на обществения живот и на власт и това е главният прокурор, при който има ескалация и сериозна амбиция.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...