Ципов: ГЕРБ има гласове за импийчмънт на Радев - 24novini.bg

Ципов: ГЕРБ има гласове за импийчмънт на Радев

Красимир Ципов заяви, че Радев ще прави партия и ГЕРБ имат гласове за импийчмънт Красимир Ципов заяви, че Радев ще прави партия и ГЕРБ имат гласове за импийчмънт
06.02.2020 | 17:00
(0 гласа)

ГЕРБ обмислят процедура по импийчмънт на президента Румен Радев след изказването му, че снема доверието си от правителството и сериозните критики, които отправи по адрес на кабинета "Борисов". Това заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов пред Bulgaria ON AIR.

 

 

"За нас е необяснимо поведението на Радев. Конституцията е съвсем ясна за правомощията на президента

- там не фигурира даване или снемане на доверие. Президентът явно решава да даде някакъв знак, че започва предизборната си кампания за втори мандат. Това не е полезно за българското общество, институциите трябва да си взаимодействат", посочи още той.

По думите му, може да се отправят критики, но "дължим на българските граждани институциите да си взаимодействат така, че да има полза за цялото общество".

"Редно ли е да мислим, че в момента трябва да кажем на президента, че трябва да изтегли всички определени от неговата квота представители в различни държавни органи?", попита Ципов още.

"Имаме достатъчно народни представители, за да започнем процедура по импийчмънт.

Но премиерът беше ясен, че не желаем да водим война с президентската институция. Не мисля, че ще постигнем резултат, който ще е полезен за българските граждани", обясни народният представител.

Ципов бе изрази надежда, че това е плод на емоционална реакция от страна на президента.

Той смята, че още от началото на годината в отчета на Радев има ясна заявка за кандидатиране му за втори президентски мандат.

Възможно е да реши да направи политически проект, това би било честното, отбеляза Красимир Ципов също и добави, че Радев дължи отговор на българските граждани какво има предвид с изказването си за разграничение на честните и почтени управляващи от лошите такива.

Ципов очаква промяна в поведението на Радев, тъй като то не било полезно за никого.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...