Борисов за Радев: Атакува ме, защото ще прави партия - 24novini.bg

Борисов за Радев: Атакува ме, защото ще прави партия

Борисов отговори на Радев за сваленото доверие, като нарече журналистите "мисирки", а шефа на кабинета - "келеш" Борисов отговори на Радев за сваленото доверие, като нарече журналистите "мисирки", а шефа на кабинета - "келеш"
04.02.2020 | 19:57
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов коментира в негов стил, по екзоточен начин, думите на президента Румен Радев за сваляне на доверието му от правителството, като нарече шефа на кабинета на президента "келеш", а журанлистите сравни с "мисирки", които го гонят и "крякат".

На последните се извини, след като няколко от журналистите му напомниха, че те не са го сравнявали с "петел",

затова и той да се въздържа от подобни сравнения.

Премиерът смята още, че с обръщението си към нацията, Радев е направил „чисто политическа заявка”. „Търси си враг. Сътрудниците му казват, че иска да прави партия. Аз не се боя от това. И никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент. Напротив!”, каза още Борисов.

Но на шефа на президентския кабинет Димитър Стоянов не поднесе извинения за думата "келеш", с която го нарече.

Първо видимо ядосан, а после с лека насмешка той даде обяснението, че самият Борисов още през декември е свалил доверието си от държавния глава и че го е страх да атакува прокуратурата, която го атакува със записите с шефа на ВВС преди дни и затова си търси друг враг.

"Опасно е да атакуваш прокуратурата, затова си търсиш друг враг",

обясни тактиката на Радев премиерът, като имаше предвид наскоро пуснатите публично записи от прокуратурата за жената на Румен Радев и начина, по който тя е била назначена за пиар на ВВС.

Борисов направи коментара си по време на обиколка на изграждането на водопровода от Мало Бучино до Перник и внуши на няколко пъти, че очевидно президентът Радев прави коментара, защото ще влиза в политиката със своя партия.

"Как ще свали нещо, което го няма. Това е пряка намеса в независимостта на властите, точно обратното на това, което президентът винаги е говорил. Нямаме никакви допирни точки, освен безсмислените консултативни съвети", обяви Борисов.

„Все едно аз да кажа, че свалям доверието от кмета, той си е спечелил изборите. Откъде накъде ще се коментира управлението на няколко политически партии, спечелили изборите по законен начин? Всички социологически агенции: червени, пембени, дават, че ГЕРБ е първа политическа сила. Той (президентът) не дава доверието, че да го сваля. Хабите ми енергията, не ме интересува“, допълни той.

Премиерът посочи, че днешното изказване на Радев е същото като в края на 2019 г.

Според него президентът говори това, което говорят БСП и ДПС.

Според Борисов проблемът на президента не с правителството, "а с други независими институции". Целта на държавния глава била да отклони атаката към кабинета, "защото ние сме беззащитни и така му е по-изгодно". "Само преди три дни е казал, че кабинетът работи прекрасно и води най-добрата, балансирана външна политика", обяви Борисов. И допълни, че истинската цел на Радев е да отклони виманието на обществото от проблемите си с прокуратурата, която е опасно да се атакува.

Борисов каза още, че за себе си би оневинил  за назначението на жена му във ВВС преди години, защото "всеки за любимата жена е готов да направи нещо".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...