Томислав Дончев: Кабинетът не е взел мерки навреме за Перник - 24novini.bg

Томислав Дончев: Кабинетът не е взел мерки навреме за Перник

Томислав Дончев заяви, че мерки в Перник е можело да се вземат по-рано. Не обясни защо не е взел Томислав Дончев заяви, че мерки в Перник е можело да се вземат по-рано. Не обясни защо не е взел
11.01.2020 | 15:57
(0 гласа)

“Ако има данни, че някой не си е свършил работата, прокуратурата и службите трябва да действат. Тук политически съображение не може да има какви трусове и вибрации ще има”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред бТВ по повод ареста на министъра на околната среда Нено Димов.

„Действията на прокуратурата нямат политически характер, но имат политически последици”, заяви вицепремиерът.

“Дали министър Аврамова трябва да подаде оставка заради водната криза, ще реши премиерът Борисов. Няма да коментирам Петър Аврамова.

Претенциите си към нея ще ги заявя лично, а не в ефир“, посочи Дончев. Повод за неговото изявление бе изказването на министъра на отбраната Красимир Каракачанов след ареста на министър Нено Димов, че за водната криза в Перник отговорност носи и регионалното министерство, което е в ресора на Томислав Дончев.

„Арестът на министър Нено Димов предизвиква трус в правителството, но пътят от министерското кресло до подсъдимата скамейка е много къс, а министрите нямат имунитет, само повече задължения“, заяви Дончев.

Той посочи, че не му е било приятно да види какво се случва с колега, с когото до вчера са заседавали заедно.

„Ако бяха взети мерки през лятото, водната криза можеше да бъде избегната“, каза още Дончев, но отбеляза, че правителството е разбрало за кризата, когато тя вече е била факт.

Томислав Дончев посочи, че не е имал информация дали Нено Димов е разрешавал използването на вода от язовира за промишлени нужди. „Процесът по контрол на язовирите завършва на бюрото на министър Димов, но започва другаде и минава през дълга верига хора, които осигуряват данните“, отбеляза Томислав Дончев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...