Валентин Златев за Борисов: Не играя с него - той не умее да губи - 24novini.bg

Валентин Златев за Борисов: Не играя с него - той не умее да губи

Валентин Златев обяви, че кметът на Ботевград прикрива престъпна схема за източване на водата и че с премиера Борисов не играе спорт Валентин Златев обяви, че кметът на Ботевград прикрива престъпна схема за източване на водата и че с премиера Борисов не играе спорт
08.01.2020 | 12:00
(0 гласа)

" ВЕЦ „Бебреш“ е работил само 14 дни през последната година и няма как да е отговорен за източването на язовира, който осигурява водоподаването за Ботевград ", обяви в интервю за bTV бизнесменът Валентин Златев, син на собственика на ВЕЦ-а – Васил Златев, в отговор на обвиненията на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов.

 

 

По думите му язовирът почти не работи през последните две години. „Смешно е да се твърди, че един язовир може да бъде източен за 14 дни.

Така или иначе прокуратурата и ДАНС ще извършат проверка, ако те установят нарушение, нека понесат отговорност виновните“, коментира бизнесменът. Спецпрокуратурата проверява за потенциална водна криза в Ботевград Златев обяви, че построеният през 1977 г. язовир „Бербеш“ не е бил предназначен за питейните нужди на града, а за напоителни и промишлени нужди . Ботевград бил лицензиран да добива питейна вода от 28 водоизточника. „Тези 28 източника обаче сега не работят. Въпросът е кой кога ги е унищожил и кой кога е подписал документа единственият източник на питейна вода да е язовир „Бебреш“, коментира Златев.

По думите му сред причините за атаките на кмета Гавалюгов към семейство Златеви са, че той иска да се къпе в народната любов като бори богатите и успелите,

иска и да отклони вниманието от проверките за конфликт на интереси.

Валентин Златев заяви, че

на територията на Ботевград действа организирана престъпна група, която краде от водата и с действие или бездействие кметът ги подпомага.

„От населението ВиК събира пари за 9 млн. кубика вода, а плаща на държавата само 2,5 млн. куб. м вода, останалите пари са присвоени“ , твърди още Златев.

Бизнесменът каза, че ако не било уважението към баща му, би разрушил ТЕЦ „Бебреш“ , тъй като загубата няма да е голяма.

Той отказа да коментира защо от генерален директор на „Лукойл България“ беше понижен до председател на Надзорния съвет на компанията.

На въпроса какви са отношенията му с премиера Бойко Борисов Златев попита защо трябва да има някакви специални отношения с него. Уточни, че

никога не би играл карти или друг спорт с Борисов, защото той не умеел да губи.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...