Борисов: Утре Община Перник получава 30 млн. лева - 24novini.bg

Борисов: Утре Община Перник получава 30 млн. лева

След извънредна среща в Министерския съвет Бойко Борисов обяви, че утре Община Перник ще получи 30 млн. лева допълнително за водната криза. След извънредна среща в Министерския съвет Бойко Борисов обяви, че утре Община Перник ще получи 30 млн. лева допълнително за водната криза. Архив
30.12.2019 | 19:22
(0 гласа)

Утре ще бъдат разпоредени 30 млн. лева по сметките на Община Перник, общо стават 35 милиона дотук. Това заяви премиерът Бойко Борисов днес след извънредната среща в Министерския съвет във връзка с водната криза в града. 

 

 

Планът включва довеждане на вода, нов магистрален водопровод, ремонт на пречиствателните станции, на водопроводната и канализационната мрежа на града.

Борисов допълни, че

"утре, като получат парите, на 31 до 16.00 часа ще работят машините и бригадите, а на другия ден на 1 януари ще продължат."

„Ако всичко се изпълнява по график и план, но при осигуреното финансиране считам, че вече няма причина, още повече и държавната фирма „Монтажи“ с министъра си ще е там през цялото време – ще действат“, допълни министър председателят.

Борисов припомни, че МВР прави проверка на всички ВиК в страната.

Във връзка с пътуването за новогодишните празници, премиерът призова шофьорите да бъдат внимателни на пътя.

„Да не прекаляват утре. Да изпратим една добра година. През новата до няколко месеца да решим кризата в Перник и да се надяваме, че повече няма да изпадаме в такова положение. Разбира се виновните през годините – кой, каквото си го е надробил, трябва да си го изсърба, но това е работа на прокуратурата – аз на тях не им се меся", заяви Борисов.

По думите му "Икономическа полиция" е събрата много материали и са докладвали на Спецпрокуратурата,

"Когато главният прокурор реши, вече ще има и съответните действия“, добави още Бойко Борисов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...