Борисов: Гледах Радев една минута и отидох на футбол - 24novini.bg

Борисов: Гледах Радев една минута и отидох на футбол

Пред бТВ Борисов заяви, че е гледал една минута от интервюто на президента Радев и е отишъл да играе футбол. Пред бТВ Борисов заяви, че е гледал една минута от интервюто на президента Радев и е отишъл да играе футбол. Архив
12.12.2019 | 11:59
(0 гласа)

Румен Радев действа като опозиционен лидер, който за 40 минути не каза нищо добро за държавата. Гледах само първата минута и отидох да играя футбол. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред бТВ след участието на президента Румен Радев в предаването "Лице в лице". 

 

 

Президент е този, който е обединител на нацията. Защото човек, който започва да говори от името на народа, дори Левски не си го е позволил. От името на кой, кой ти даде това право!", възмути се Борисов на нападките на държавния глава Румен Радев, в които той разкритикува управляващите с намек, че се „осланят на външни класации“ за икономическото развитие на страната ни, а не обръщат поглед към реалните проблеми на хората.

Според Радев "сме изостанали много от другите Източноевропейски държави, с които имахме равен старт". По думите му "дори бизнесът се оплаква от несигурната правна среда" и даде за приемр Трудовия кодекс, който за последните 11 месеца е променян десет пъти. 

"Него го е яд, че няма демократичен президент, който да не е седял на камината на Белия дом. А на него това му е предпоследната година от мандата",

заяви Борисов относно коментара на Радев, че България е изостанала.

Премиерът отново изтъкна, че добрите икономически параметри и кредитният рейтинг на страната, според него, са върнали България до равнището й на "златните години" преди Световната икономическа криза от 2008 г.

 

"Не мога да разбера откъде е тази злоба. И аз не го харесвах като шеф на ВВС, когато падаха самолети и хеликоптер, вследствие на неговата работа. Тогава дойдоха да ме молят да не го махаме. И не го направихме", уточни Борисов.

Министър-председателят заяви още, че никога не се е интересувал от президентския пост. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...