Борисов на самолетоносач: Сигурността ни е гарантирана само в НАТО - 24novini.bg

Борисов на самолетоносач: Сигурността ни е гарантирана само в НАТО

Заедно с премиера Борисов бяха и вицепремиерът Красимир Каракачанов и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа. Заедно с премиера Борисов бяха и вицепремиерът Красимир Каракачанов и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа. Министерство на отбраната
10.12.2019 | 10:39
(0 гласа)

Националните сигурност и отбрана на България с агарантирани само в рамките на колективната отбрана на НАТО. 

 

 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на борда на американския самолетоносач "Хари С. Труман".

Борисов и българска делегация участваха в опознавателна обиколка в рамките на НАТО. Заедно с премиера бяха и вицепремиера Красимир Каракачанов, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

Борисов заяви, че оценява високо приноса на военните ни за запазване на значимостта на трансатлантическата връзка и успешното изпълнение на мисиите на Алианса.

Той подчерта, че участието на България в мисии и операции на НАТО са основен приоритет на страната и възнамеряваме да запазим ангажимента си към тях.

 

"България ще продължи да оказва подкрепа на усилията на Алианса към постигане на световен мир и сигурност", категоричен бе Борисов и акцентира върху отличното сътрудничество между България и САЩ в редица сфери.

"Заедно сме по-силни във всички области - ние сме съюзници в НАТО, партньори в областта на отбраната, партньори в енергетиката, партньори в бизнеса и много повече. По вода и по суша, ние сме силни заедно," заяви американският посланик в България Херо Мустафа.

На борда на самолетоносача "Хари С. Труман" освен българската делегация имаше и делегация от Северна Македония

и представители на посолствата на САЩ в София и Скопие.

Делегацията на Република Северна Македония включваше премиера Зоран Заев, председателя на парламента Талат Джафери, вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска и началника на отбраната генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...