Сценаристите на Слави: Отказът на съда е малоумен, търсят под вола теле - 24novini.bg

Сценаристите на Слави: Отказът на съда е малоумен, търсят под вола теле

След отказа на СГС да регистрира партията на Слави Трифонов, шоуменът заяви в социалните мрежи, че няма да го спрат и ако ВКС потвърди решението, ще регистрира нова партия. След отказа на СГС да регистрира партията на Слави Трифонов, шоуменът заяви в социалните мрежи, че няма да го спрат и ако ВКС потвърди решението, ще регистрира нова партия. Архив
09.12.2019 | 22:23
(0 гласа)

Решението на Софийския градски съд (СГС) да не регистрира партията на Слави Трифонов "Няма такава държава" е малоумно. Това заяви сценаристът на от екипа на Слави Тошко Йорданов пред Нова телевизия. 

 

 

Според него това е политическа поръчка и няма основания партията да не се регистрира. 

"Няма да си сменим логото", категоричен е Йорданов.

По думите му, ако Висшия касационен съд (ВКС) потвърди решението на СГС, Слави Трифонов ще регистрира нова партия. 

"Търсят под вола теле", смята пък Филип Станев, който също е от екипа на Слави. Станев подчерта, че в девет партии има цветовете на националното знаме. 

На въпрос с какви средства се финансира партията на Слави Трифонов, сценаристът отговори, че "господин Трифонов е много заможен човек". 

Припомняме, че в петък, на 6 декември, Софийският градски съд отказа да регистрира партията  на Слави Трифонов "Няма такава държава" с мотива, че цветовете бяло, зелено, червено, присъстващи в символа на партията, създават впечатлението, че присъства националното знаме. А това било забранено в чл. 5 на Закона за политическите партии.

След това шоуменът изрази позицията си във "фейсбук" страницата си като заяви, че ако ВКС откаже да регистрира партията му заради логото, той ще създаде нова партия. Едни цветове нямало да го откажат.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...