Хакерът Кристиян: Държавните чиновници свалят порно и програми за милиони - 24novini.bg

Хакерът Кристиян: Държавните чиновници свалят порно и програми за милиони

Кристиян Бойков съобщо в социалните мрежи, че държавните чиновници гледат порно и свалят пиратски софтуер за милиони левове. Кристиян Бойков съобщо в социалните мрежи, че държавните чиновници гледат порно и свалят пиратски софтуер за милиони левове. Архив
Виолета Асенова 07.12.2019 | 13:16
(0 гласа)

Кристиян Бойков, който е обвинен за физическото извършване на хакерската така срещу НАП, заяви във Фейсбук, че държавните чиновници свалят пиратски софтуери и програми за милиони и гледат порно. 

 

 

Хакерът е използвал специален софтуер, с който е засякал торент протоколите на компщтрите в държавната администрация. Той твърди, че е представил скрийншотове на свалените програми, сед които  множество пиратски версии на платени професионални софтуери, както и изобилие от порно. 

По неговите думи компютрите, чиито протоколи са прихванати са собственост на "Информационно обслужване" AД, Министерство на Транспорта, Министерство на отбраната и много други държавни структури.

Бойков обаче бърза да се оправдае, че тази информация е публична, т.е. не е използвал престъпен способ, за да се добере до нея. 

В публикацията си той подчертава, че "има как да се направи софтуер, чрез който може да се прави регулярен мониторинг на Bittorent протокола (протоколът, който всички ние използваме, за да теглим торенти от интернет). Този протокол е публичен, документацията и информацията също."

"Градивно пиратство... Или как половината държавна администрация използва пиратски софтуер и съдържание, което нарушава авторските права на сумати компании", пише Бойков в социалните мрежи и допълва: 

"Наистина не знам кое е по-тревожно – това, че се сваля и използва пиратски, т.е. незаконен софтуер за стотици хиляди левове или това, че държавните чиновници гледат извратено порно на работните си места."

Това, което буди размисъл у младежа и провокира дискусия е, как е възможно свалянето на подобни софтуери от държавни структури, които харчат милиони за обществени поръчки за закупуване на лицензирани софтуери.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...