Елена Йончева се отказва от имунитета си - 24novini.bg

Елена Йончева се отказва от имунитета си

Eлена Йонева се отказва от имунитета си Eлена Йонева се отказва от имунитета си
01.12.2019 | 21:50
(0 гласа)

Искането на българската прокуратура имунитетът ми като евродепутат да бъде свален не е изненада за мен. Това обяви пред bTV Елена Йончева. Социалистката допълни, че е в неин интерес да бъде без имунитет, за да приключи по-бързо разследването.

 

 

„Европейският парламент се доверява на националните институции и българската прокуратура, това е практика и рутинна процедура.

Аз ще запозная моите колеги в ЕП с фактите, за да разберат те как един български гражданин и политик, който изнася тежки корупционни практики в Българи – как той е наказан за това”,

коментира още тя.

Йончева допълни, че очаква реакцията на новия главен прокурор Иван Гешев във връзка с обвиненията към нея. Евродепутатът уточни, че практиката в Брюксел е оставката ѝ да бъде гласувана, а тя само може да поиска ускорена процедура.

„В 100% от случаите имунитетът се сваля, защото Европейският парламент няма разследващи функции, той се доверява на българските институции. Внесох жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, получих отговор, че жалбата е приета”, допълни Елена Йончева.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...