ДБГ за данъците в София: ГЕРБ не е дясна партия - 24novini.bg

ДБГ за данъците в София: ГЕРБ не е дясна партия

Димитър Делчев, председател на ДБГ. Партията се обяви против вдигането на данъците в София и обвини ГЕРБ в "олевяване" Димитър Делчев, председател на ДБГ. Партията се обяви против вдигането на данъците в София и обвини ГЕРБ в "олевяване"
28.11.2019 | 16:38
(0 гласа)

Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите оценява предложението на ГЕРБ за увеличаване на данъка върху автомобилите и таксата за имотни сделки в София като отказ от широко прокламираната им дясна идентичност.

 

 

Това се казва в позиция на "Движение България на гражданите", които се обявиха против решението на ГЕРБ за вдигане на данъците и таксите в столицата.

Управляващата партия подведе стотици хиляди столичани, като ги задължава да плащат по-висок данък и такса с решение, което не беше дори загатнато в приключилата преди 3 седмици предизборна кампания, се казва още в позицията.

От ДБГ считат, че увеличаването на таксата върху сделки с недвижими имоти, ще стимулира сивия сектор.

Станалата известна покрай евтините имоти на властта практика да се изповядват сделки на многократно по-ниска цена от реалната, ще стане масова, защото там решение не се предлага. Експертните анализи показват, че по-високите такси ще засегнат пазара на недвижими имоти в столицата в степен, че

планираните допълнителни приходи в бюджета да се окажат много по-малко заради спада в броя на сделките.

ДБГ оценяват като „политика само на тоягата“ планираното вдигане на данъка върху старите автомобили.

Тази мярка няма да доведе до чувствително по-чист въздух, а ще натовари финансово софиянци, за да напълни общинската хазна. Новите коли с "direct injection" технология,
които не се облагат допълнително, доказано причиняват повече фини прахови частици от старите дизели, които ще плащат повече. Старите коли на газ са също по-екологични от новите на дизел или бензин.

Смисленото решение е общината да въведе повече стимули за електромобилите и хибридните превозни средства в София,

така че за хората да стане по-изгодно и удобно да използват превозни средства, които на практика не отделят вредни емисии в атмосферата, се казва още в позицията.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...