Валери Симеонов: Нямам избор, няма да подам оставка - 24novini.bg

Валери Симеонов: Нямам избор, няма да подам оставка

Пред журналисти в Народното събрание Валери Симеонов заяви, че няма да подаде оставката си, въпреки протестите Пред журналисти в Народното събрание Валери Симеонов заяви, че няма да подаде оставката си, въпреки протестите Архив
22.11.2019 | 10:40
(0 гласа)

Нямам избор. Не съм човек, който бяга от отговорност, нито човек, който има нужда от повишаване на рейтинг. 

 

 

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който бе избран за заместник-председател на Народното събрание в сряда, пред журналисти в парламента по повод протестите срещу него с искане да подаде оставка от поста.

"Протестите срещу мен са намеса в правилата и реда на парламента", смята той и добави:

"Нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито човек, който има нуджа от повишаване на рейтинг. Това, че някой протестира си е негово право. Това си е намеса в правилата и реда в парламента. Все пак България е парламентарна република".

Симеонов е категоричен, че правото на парламентарната група на "Обединени патриоти" да има заместник-председател е неоспоримо. 

"Изборът е съгласуван с всички останали групи. ДПС има заместник-председател, така както БСП и ГЕРБ имат, редно е и "Обединени патриоти да има", заяви той

По думите на Валери Симеонов "това не е било самоцел."

"Виждате, че този пост последните четири месеца фактически стои незает. С решение на групата съм определен аз да заема този пост", каза патриотът.

Той посочи, че има вариант всеки да от „Обединени патриоти“ да е заместник-председател, но такова решението е на групата. Симеонов обърна внимание, че не се е издигнал той за този пост.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...