Полина Витанова: Техническите сътрудници от СО окомплектоваха протоколите (видео) - 24novini.bg

Полина Витанова: Техническите сътрудници от СО окомплектоваха протоколите (видео)

Председателят на ОИК - София Полина Витанова е категорична, че няма нарушения в процеса на приемане на изборни книжа. 24новини
21.11.2019 | 17:17
(0 гласа)

Една част от техническите сътрудници на местните избори са от администрацията на Столичната община, но тяхната работа беше логистична, да подкрепят СИК или да окомплектоват вече приетите от нас документи. 

 

 

Това заяви председателят на ОИК в София Полина Витанова пред журналисти след делото за касиране на изборите за местна власт в столицата по жалба на Мая Манолова. 

"Работата на тези технически сътрудници не е била свързана с приемането на секционните протоколи, с отстраняването на техническите грешки или с приемането и подписването на приемо-предавателни разписки", допълни Витанова. 

По думите й в нито един протокол от 1622 протокола няма вписано нито едно възражение, спор за действителност или недействителност на гласа. Полина Витанова подчерта още, че техническите сътрудници са назначени с решение на ОИК, съгласно решение на ЦИК, с което е уредено, че всяка ОИК може да наеме технически сътрудници. 

Според нея процесът по приемане, предаване и организация на цялата процедура е спазена и няма нарушение на Изборния кодекс. 

"Жалбоподателите не са запознати с процедурата, разписана в Изборния кодекс и методическите указания на ЦИК", смята Витанова. 

Тя бе категорична, че това, което е въведено от местните избори са действителните резултати и получените гласове от всички протоколи на СИК. 

"Отразени са на базата на информационно обслужване, приети са, сканирани са на сайта на ОИК и са публикувани публично от 4 ноември", заяви тя и подчерта, че 

"числата, посочени във всички протоколи от СИК, са числата, по които е съставен протоколът на Общинската избирателна комисия и няма как да има каквато и да било разлика в числата."

Витанова заяви още, че по време на приемането на избирателните списъци в Общинската избирателна комисия в "Арена Армеец" е имало застъпник от Инициативния комитет  на Мая Манолова, присъствал е в залата, виждал е приемането на бюлетините, но си е тръгнал. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...