Цацаров: Не съм вълшебник, сам човек срещу корупцията не може - 24novini.bg

Цацаров: Не съм вълшебник, сам човек срещу корупцията не може

Цацаров заяви, че корупцията не е държавна политика и ще положи всички усилия в битката срещу корупцията. Цацаров заяви, че корупцията не е държавна политика и ще положи всички усилия в битката срещу корупцията. Архив
21.11.2019 | 13:20
(0 гласа)

Не съм вълшебник. Човек сам нищо не може да направи в битката срещу корупцията. 

 

 

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред медии в парламента, който във вторник беше номиниран от ГЕРБ и "Обединени патриоти" за председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Той дойде в Народното събрание за изслушване от НФСБ, тъй като вчера лидерът на партията Валери Симеонов обяви, че представители на НФСБ не са участвали в избора за номинация. 

По думите на Цацаров "корупцията не е държавна политика". 

Според него ттрябват промени в антикорупционната нормативна база, но законодателната инициатива е в ръцете на законодателите. 

"Готов съм да положа всички усилия в битката срещу корупцията",

допълни Цацаров и заяви, че "КПКОНПИ има потенциал по някакъв начин мога да допринеса тя да получи това място, което й отрежда закона."

"При всички случаи смятам в концепция да предложа съвсем конкретни и прагматични неща. Те при всички случаи ще бъдат свързани с това тя да бъде събудена от състоянието, което се намира сега. Стремежът ми ще бъде за конкретни и прагматични предложения. Може би ще ме попитате за предложения за изменения в Закона, ще кажа така - не е моя работа да предлагам изменения в закона", каза още той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...