БСП: Внасяме предложение субсидията да е 8 лева на глас (видео) - 24novini.bg

БСП: Внасяме предложение субсидията да е 8 лева на глас (видео)

Александър Симов от БСП заяви, че ще внесат предложение в Бюджет 2020 партийната субсидия да е 8 лева. 24новини
20.11.2019 | 12:41
(0 гласа)

От БСП ще вкараме предложение в Бюджет 2020 за увеличение на партийната субсидия на 8 лева на глас. 

 

 

 Това заяви народният представител от БСП Александър Симов по време на пресконференция в Народното събрание. Поводът за дадено изявление на левицата е арогантното отношение на финансовия министър Владислав Горанов миналия петък.

"За първи път Горанов призна защо правителството намали партийните субсидии.

Те не отговарят на някакъв обществен зов, цялата идея беше опозицията да бъде поставен на колене и обезкостена, свободното слово да бъде заглушено и всички свободни журналисти да са в ъгъла", допълни той.

"В петък финансовият министър Владислав Горанов си позволи отвратително и хлапашко поведение към журналистка от БСТВ.

Той заяви, че тя ще остане без работа, защото ще се спре субсидията на БСП и това може да се види във видео в Ютюб", припомни Симов. 

Според него това "не е просто инцидентно изпускане на нерви, не е някакъв случаен епизод от безобразното поведение на Горанов, това е целенасочено поведение на ГЕРБ към свободните журналисти и към свободата на словото по принцип."

Социалистът подчерта, че това не е изолиран случай, като за пример посочи изказването на премиера Бойко Борисов, че внимателно следи карикатуристът на в. "Сега".

"Виждаме явна демонстрация на политическа арогантност, която прекрачва границите.

По принцип подобно отношение не би трябвало да се толерира. Изявено по този начин то става отвратително", допълни Симов.

Според него "това ясно показва, че 111-то място по свобода на словото изглежда твърде високо за нас. Това не може да се толерира и търпи."

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...