Манолова: Директорът на "Топлофикация" е сменен със... съобщение в сайта (видео) - 24novini.bg

Манолова: Директорът на "Топлофикация" е сменен със... съобщение в сайта (видео)

Манолова призова СОС да си върне контрола върху "Топлофикация" и да зназначава ръководствата прозрачно Facebook/ Мая Манолова
19.11.2019 | 13:40
(0 гласа)

Днес от съобщение на сайта на "Топлофикация - София" разбрахме, че е сменен изпълнителният директор. Кремен Георгиев е освободен, назначен е Александър Александров. Нито дума за мотивите за смяната, нито дума за професионалния опит и визията на новия изпълнителен директор за развитието на дружеството.

Тава се казва във видеообръщение на Мая Манолова и екипа й.

Наясно сме с огромните проблеми - близо 900 млн. лева дългове на дружеството, от които 105 млн. лева просрочени към "Булгаргаз". Ясни са и огромните проблеми на столичани с дружеството, посочва още Манолова.

В същото време се извършва смяна в ръководството, без обяснения, абсолютно на тъмно, казва тя.

Това е публичното и прозрачно управление, което буквално преди седмици старият нов кмет на София г-жа Фандъкова обещаваше по време на предизборната кампания.

Преди година се правеше поне обсъждане в СОС, а сега е достатъчно само едно съобщение в сайта, подчертава Манолова.

В интерес на гражданите е СОС да си върне контролът върху назначаването на ръководствата на дружеството и върху неговото управление.

Трябва двустепенната система на управление да се смени с едностепенна - решениеята следва да се вземат от СОС, а не от наздорен съвет, назначенията да стават след публични конкурси и след публично обявяване на визията, смята още Манолова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...