Гешев: Срещу мен протестират 60 човека, аз мога да изкарам 120 - 24novini.bg

Гешев: Срещу мен протестират 60 човека, аз мога да изкарам 120

Иван Гешев заяви, че няма да се извинява на Атанаска Дишева във връзка с твърденията от нейна страна, че той я е заплашвал. Иван Гешев заяви, че няма да се извинява на Атанаска Дишева във връзка с твърденията от нейна страна, че той я е заплашвал. Архив
19.11.2019 | 09:20
(0 гласа)

60-80 души протестират срещу мен, аз мога да изкарам на улицата 120 роднини и приятели, ако поискам!

 

 

Това заяви избраният от Висшия съдебен съвет нов главен прокурор и настоящ заместник-главен прокурор Иван Гешев пред журналисти в Русе по повод продължаващите срещу него протести.

"Всеки защитава нещо, което прецени. Нека хората преценят кое е добро и кое е лошо! Няма начин и не е нормално всички да харесват главния прокурор, това ще значи, че той не си върши работата!", допълни той. 

Според Гешев някой не иска прокуратурата да си върши нормално работата и затова инспирира протести.

Въпреки това, той е категоричен, че всеки има право на гражданска позиция.  

"Някои от тези, които протестират, искрено вярват по някакви причини, че са прави – добре. Не мога да им забраня това нещо, имат право да протестират. Други просто защитават определени засегнати от работата на прокуратурата по прилагане на закона интереси! Това е цялата работа!", добави сегашният заместник-главен прокурор. 

"Прочетох, че някой иска да се извиня на госпожа Дишева. Не смятам да се извинявам на някой заради това, че този някой няма чувство за хумор!

Иначе, дай Боже, и мен така да ме заплашват, че имам блестяща политическа кариера, вие някакъв проблем в това виждате ли", заяви още Гешев. 

Относно медиините публикации от миналата седмица, че главният прокурор Сотир Цацаров ще оглави КПКОНПИ, Иван Гешев заяви, че не е чувал за тази идея и допълни, че би работил с всеки, на аквато и да е позиция в държавните институции, защото уважава българските институции.

 

Според него сегашната ситуация само с един кандидат за важен пост не е прецедент.

"Аз съм юрист - което е законно, е правилно! Ще ви дам три примера. Аз бях сам, когато кандидатствах за Специализираната прокуратура. Някой повдигна ли въпроса тогава? Сещате ли се какво е правила Специализираната прокуратура преди 2016 година и че съществува въобще, а каква е сега? Това не е самохвалство, това е констатация", посочи Гешев.

По думите му през последните три години прокуратурата работи особено активно, по начин, по който не е работила след 1989 година.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...