Журналисти искат Горанов да подаде оставка или да се извини - 24novini.bg

Журналисти искат Горанов да подаде оставка или да се извини

Горанов заплаши репортерката от БСТВ, че "ще им спрат парите", а на останалите журналисти заяви, че той определя въпросите, на които ще отговаря. 24новини
18.11.2019 | 13:20
(0 гласа)

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) в България настоява финансовият министър Владислав Горанов да се извини на журналистката от БСТВ Нора Стоичкова или да си подаде оставката. 

 

 

Журналистите настояват за това, след като

Горанов се ядоса на въпрос, зададен от журналистите във връзка с предложението за болничните и заяви, че той, а не журналистите определят въпросите, на които ще отговаря.

"Говорим, каквото преценим, че искаме да говорим, а не каквото вие кажете", обърна се финансовият министър към репортерите в Народното събрание. 

След това той заплаши и журналистката на БСТВ.

"Да не започна да говоря за субсидиите, че ще ви спрат парите", обръща се той към Стоичкова, която го пита за казуса с болничните. 

"Най-малкото, което Горанов дължи за тези две реплики, е извинение. Арогантното отношение на министъра е показателно за медийния комфорт, на който разчитат управляващите и който ги е разглезил до такава степен, че да излизат от равновесие след всеки въпрос, който не влиза в плановете им", заявяват в своята позиция от АЕЖ.

Публикуваме и видео с репликите на финансовия министър:

Видео: Горанов заяви пред журналистите в парламента, че той определя въпросите, на които ще отговаря, а не медиите

Източник: 24новини

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...