Кирил Добрев отвърна на Станишев: БСП подобрява резултата си - 24novini.bg

Кирил Добрев отвърна на Станишев: БСП подобрява резултата си

Кирил Добрев попита Сергей Станишев дали ПЕС приема нарушенията в изборния процес в България. Кирил Добрев попита Сергей Станишев дали ПЕС приема нарушенията в изборния процес в България. Архив
17.11.2019 | 16:40
(0 гласа)

Председателят на Националния предизборен щаб на БСП Кирил Добрев отвърна на критиките на президента на ПЕС Сергей Станишев за изборните резултати след местния вот. 

 

 

"БСП подобрява резултата си, спрямо предходните местни избори и увеличава популярността си сред младите хора в България",

заяви Добрев днес по време на Пленума на левицата в отговор на изказването на Станишев. 

"Партията на европейските социалисти да вземе отношение по въпроса с честността на изборния процес в България",

призова председателят на предизборния щаб.

Според него "това е един от начините, по който можем да дадем сигнал и да направим крачка в посока предотвратяване на тези порочни практики."

Той подчерта, че те се състоят за пореден път в намеса в процеса от страна на МВР и други държавни институции, която намеса е в полза на управляващите.

"Държавата не предприема необходимите мерки и за прекратяване на корпоративния и контролиран вот, натиска върху българските граждани, особено в малките общини, където основен работодател е общинската администрация”, заяви Добрев и попита

„Приема ли ПЕС за нормални изборните практики в България и с какво може да допринесе те да бъдат преодолени?.”

Кирил Добрев смята, че левицата трябва да ангажира всички експертни и юридически възможости, с които да се подпомогне на парламентарната група при изработването на законодателни текстове, които да променят и да спрат в зародиш порочните практики в изборите.

„650 хиляди са невалидните бюлетини”, обяви той и допълни, че организацията "трябва да се случи незабавно, преди следващите избори."

Социалистите обмислят организирането на редица публични дискусии в тази посока, където да бъдат поканени и представители на граждански и неправителствени организации, които следят от години изборния процес.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...