Станишев на Пленума: Как ще бъдеш алтернатива на ГЕРБ, след като ги имитираш? - 24novini.bg

Станишев на Пленума: Как ще бъдеш алтернатива на ГЕРБ, след като ги имитираш?

"Как ще бъдеш алтернатива на ГЕРБ, след като ги имитираш?", попита Станишев в своето изказване на пленума на БСП за анализ на резултатите от изборите за местна власт. "Как ще бъдеш алтернатива на ГЕРБ, след като ги имитираш?", попита Станишев в своето изказване на пленума на БСП за анализ на резултатите от изборите за местна власт.
17.11.2019 | 14:39
(0 гласа)

Важният въпрос е защо, след като ГЕРБ ерозира, хората не припознават левицата. Проблемите се замитат под килима и БСП губи основни свои характеристики. 

 

 

Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев по време на днешния пленум на левицата за анализ на резултатите от местните избори. Заседанието започна с кворум от 115 души, сред които кметове от партията и общински съветници.

"Има нужда от загрижен разговор и задълбочен анализ. Ако за пореден път, както стана след загубите на парламентарните и европейските избори, проблемите се заметат под килима, не ни очаква нищо добро на следващите избори", заяви още той.

"Оставките не са най-важното. Трябва да се преосмилят грешките",

допълни Станишев.

"Как ще бъдеш алтернатива на ГЕРБ, след като ги имитираш? Как ще гарантираш свободата на медиите, след като всеки критичен глас и различно мнение в БСП се демонизира и се обавява за подмолна дейност?", попита президентът на ПЕС.

"БСП се самоизолира от европейското демократично семейство", заяви още той.

Според него БСП се превърща в лидерска партия и се подменят същностни характеристики на столетницата. 

"Надявам се, че анализът ще бъде трезв и разумен, а не захаросан, какъвто беше на предходните евроизбори и парламентарни избори", заяви Борислав Гуцанов, който е сред искащите оставката на ръководството. 

Според него "има огромни възможности за едно добро представяне на предстоящите парламентарни избори". 

"Уставът е брутално поразен", категоричен бе Гуцанов.

Според народния представител от БСП Георги Гьоков обаче "няма нужда от оставки".

"Резултатите не са толкова черни, колкото са изкарани в паралелния анализ", заяви още той и допълни, че "в национален мащаб левицата се е представила по-добре, отколкото на предходния местен вот."

Георги Гергов също заяви, че няма нужда от оставки в момента. 

"Не смятам, че сега трябва да се занимаваме с оставки. Партията има 30-40 хил. ръст", подчерта той. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...