Владислав Горанов за болничните: Предложението е коалиционно (видео) - 24novini.bg

Владислав Горанов за болничните: Предложението е коалиционно (видео)

Според финансовият министър Владислав Горанов въпросът кой е предложил първият ден от болничните да не се плаща е опит да се разклати управляващата коалиция. 24новини
15.11.2019 | 14:40
(0 гласа)

Предложението първият ден от болничните да не се плаща е на управляващата коалиция и е в пакет. Оттам нататък всичко друго е технология и опит за създаване на напрежение в коалицията. След вчерашната дискусия напрежение в коалицията няма. 

 

 

Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов днес пред журналисти в Народното събрание, след като председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ заяви, че предложението е на "Обединени патриоти", а депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов заяви, че предложението е на ГЕРБ.

"Нито Менда Стоянова, нито Юлиан Ангелов присъстваха на заседанието на политическия съвет, който се проведе в 9 часа вечерта в Министерския съвет.

И двамата коментират грешно пакета от предложения, който вчера управляващите анонсираха в парламента",

допълни Горанов.

"Пакетът с предложения не включва само болничните, но включва и темата за увеличение на минималната пенсия на 250 лева и мерки свързани с подобряване на достъпа на децата на 4, 5 и 6 години в детските градини", заяви още министърът и допълни, че

с предложението ще се спрат злоупотребите с болничните. 

"Анализи сочат, че с пакета промени ще се спрат злоупотреите. За последните няколко години при равен брой работещи, болничните са се увеличили почти двойно", обясни Горанов.

Относно изявлението на синдикатите КНСБ и КТ "Подкрепа", че

хората ще излязат да протестират, той заяви, че "всеки има право да изразява своята позиция".

Заедно с Горанов беше и народният представител от ВМРО Искрен Веселинов, който заяви, че "въпросът кой е предложил промените за болничните е поставен грешно".

"Зад това решение седят достатъчно мотиви. За да бъде взето това решение, коалиционният съвет се е съгласил с предложение. Зад това решение еднакво седят ГЕРБ и Обединени патриоти", обясни той. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...