Боил Банов: Има гадна вендета срещу ГЕРБ и министерството - 24novini.bg

Боил Банов: Има гадна вендета срещу ГЕРБ и министерството

Боил Банов подчерта, че става дума за "гнусна атака срещу ГЕРБ и министерството" Боил Банов подчерта, че става дума за "гнусна атака срещу ГЕРБ и министерството" Кадър: bTV
15.11.2019 | 15:20
(0 гласа)

"Това е лична, гадна, мръсна вендета, която иска да удари министерството и престижа на ГЕРБ. Водим дела неслучайно, някой ги е спрял на трета инстанция". Това заяви пред bTV министърът на културата Боил Банов по повод скандала за обжалването на неустойката за ремонта на Ларгото в центъра на София на стойност 750 000 лева.

 

 

"Това не е случайно, когато аз съм притиснат до стената, това е нарочен акт.

Няма да оставим на ниво дисциплинарни уволнения за виновния този случай", каза Банов.

Припомняме, че преди 2 дни стана ясно, че Министерството на културата е пропуснало последния срок да обжалва съдебното решение, с което бе отхвърлена претенцията му за неустойка към строителя на Ларгото. Това стана публично след определение на ВКС, с което делото бе окончателно приключено. Банов даде извънреден брифинг по казуса още вчера, а заради скандала около пропуснатите срокове вчера оставка подаде и директорът на правния отдел в Министерството на културата.

Кризата настъпи заради големия материален интерес -

Министерството на културата не само няма да получи 750 хил. лв. неустойка, но и ще трябва да плати над 73 хил. лв. разноски по делото.

Министърът на културата отново подчерта, че дава материалите на прокуратурата и ще излязат много интересни неща.

Боил Банов посочи, че знае много добре откъде идват атаките срещу него, но не посочи имена, ставало дума за "някакъв невероятен интелект", а политиците, които разнасяли скандала, били пощенска кутия на случая. "Това е лична, гадна, мръсна вендета. Той си знае, знам го много добре кой е с всичките му свинщини и той ще продължава нататък. Толкова е гнусно това", каза Банов.

Банов отново подчерта, че срокът за обжалване не го е пропуснал той.

"До преди 2-3 дни целият екип на министерството знаехме, че чакаме делото във ВКС. Ние сме уведомени в министерството, че молбата е подадена. Ние не сме знаели, че юридическият отдел на Министерството на културата е подал молбата за обжалване един ден след изтичане на крайния срок", посочи още министърът.

Банов обясни, че става дума за двама души от юридическия отдел на министерството - директора на дирекцията и още един човек, който представлява интересите на министерството в съда юридически.

Припомняме, че преди няколко месец ремонтът на Ларгото бе повод за скандала, придобива известност като "Ало, Банов съм". Заради него през пролетта БСП поиска оставката на Банов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...