Нинова за болничните: Работещите да не се примиряват с това - 24novini.bg

Нинова за болничните: Работещите да не се примиряват с това

Корнелия Нинова призова работещите да не приемат мълчаливо решението за болничните. Корнелия Нинова призова работещите да не приемат мълчаливо решението за болничните. Архив
15.11.2019 | 17:59
(0 гласа)

Призовавам всички работещи да не приемат мълчаливо, да не се примиряват с това действие на коалиционния съвет и на правителството, като имат нашата парламентарна и политическа подкрепа в защита на техните основни права.

 

 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна по повод предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" първият ден от болничните да не се заплаща, освен в случаите на майки, които гледат болно дете и при трудова злополука. 

"С това решение вие признахте безсилието на правителството да се справи с фалшивите болнични.

Вместо контрол над издаващите фалшиви болнични, вие наказвате изрядните работници", допълни Нинова по повод мотивите за предложението, а именно, че с такава мярка ще се намалят фалшивите болнични, които увеличават разходите на държавата.

"Работниците работят, внасят стриктно осигуровки и когато се разболеят няма да получат обезщетение от парите, които са внесли като осигуровки",

заяви още Нинова. 

Тя обяви, че БСП се противопоставя на това решение.

 "Във вашата програма няма такова решение, но има решение минималната пенсия да стане 300 лева. Това, което сте записали, не изпълнявате, а това, което не сте записали, да ощетявате работниците - изпълнявате", обърна се Нинова към ГЕРБ и към "Обединени патриоти".

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...