Цветанов: ГЕРБ загуби 80 хил. гласа в София, в партията няма дебат - 24novini.bg

Цветанов: ГЕРБ загуби 80 хил. гласа в София, в партията няма дебат

Цветан Цветанов посочи, че ГЕРБ са изгубили 80 хиляди гласа в София на тези избори Цветан Цветанов посочи, че ГЕРБ са изгубили 80 хиляди гласа в София на тези избори Кадър: бТВ/ Архив
10.11.2019 | 19:20
(0 гласа)

Борисов бива подвеждан с лъжлива информация вътре в ГЕРБ, в партията трябва да има дебат, а в изборите се направиха грешки.

 

 

Това бе мнението на Цветан Цветанов, изразено тази сутрин по bTV дни след приключването на местните избори, в които

София едва не бе изгубена от ГЕРБ с 80 хиляди гласа срив в доверието на партията,

а в страната ГЕРБ отстъпи 1/3 от общините, които досега управляваше.

"В столицата правим отстъпление с 80 000 гласа. На втория тур Мая Манолова успя да повиши своя електорален дял с 67 000 гласа, а Фандъкова – с около 47 000 гласа. Не можеш да се сърдиш на тези хора. Това е силна аларма, която трябва да свири в ГЕРБ, защото това е отрицателен вот”, заяви Цветан Цветанов.

"Премиерът не трябва да се сърди, когато чува различни мнения. Искам да му помогна в тази посока, защото той е подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава, каза бившият втори в партията и приятел на Борисов Цветан Цветанов.

"Прогнозата, която дадох две седмици преди стартирането на предизборната кампания, се препокри 100%.

ГЕРБ е печелившият в тези избори, но със сериозно отстъпление от областните центрове. Шест от тях са загубени. БСП има прираст и той е факт, а ДПС бяха най-организираната партия”, каза Цветанов.

Според него в ГЕРБ има страх да се даде различно мнение пред хората, които взимат решение. Затова и когато няма диалог, се получавали такива резултати.

Според него Борисов не трябва да се сърди на "Демократична България” в София заради резултата на втория тур, както и да обижда електората на партията.

По думите му, ако на балотажа е имало друг кандидат, резултатът е щял да бъде различен, защото много хора не са гласували заради това, че няма за кого.

"Не можем да виним столичани за това, което се случи. Трябва да търсим грешките в себе си. Аз подадох оставка и напуснах парламента поради обективни причини. Но това е формалният повод, който беше намерен.

Има и други причини, които ме мотивираха да напусна. Все още съм редови член на партията и смятам, че в нея трябва да има дебат”,

каза още бившият зам.-председател на ГЕРБ.

Той изтъкна, че в рамките на предизборната кампания не е давал нито едно интервю и не е действал срещу партията. "Аз бях човекът, който през всичките тези месеци съм успокоявал членове, които или искаха да си тръгнат, или искаха да участват като независими кандидати в общинския съвет", каза Цветанов. Според него са се взимали прибързани решения и са се обслужвали други интереси, но не и на партийните.

Той даде пример с Русе, където се е "разбила една организация, която била брилянтна”.

"Тя работеше в страхотен синхрон. Убеден съм, че Пламен Стоилов щеше да бъде избран на първи тур, ако беше номинираният кандидат. В Благоевград пък всички бяха подложени на много манипулативно поведение спрямо тях и дискредитирането им”, подчерта Цветан Цветанов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...