Мика Зайкова: В България няма реформи - 24novini.bg

Мика Зайкова: В България няма реформи

Според Мика Зайкова няма реформи, които да гарантират стабилността занапред Според Мика Зайкова няма реформи, които да гарантират стабилността занапред Кадър: BgOnAir
08.11.2019 | 09:20
(0 гласа)

"В България липсва ефективен контрол, който да осигури стабилна икономическа среда", каза в студиото на "Денят ON AIR" финансистът Мика Зайкова.

 

 

"Даването на пари е много лесно, докато има, но това не е реформа. Когато спаднат приходите, ще се види колко ниска е ефективността

на това наливане и ще се създаде дефицит в държавата", смята пък икономистът Георги Вулджев. Основните промени, които са необходими на българската икономика, според Зайкова и Вулджев са увеличаване на осигурителния доход за пенсия, вдигане прага на ДДС, реформи в съдебната власт и справяне с корупцията.

"Проблемът на българския бизнес е липсата на инвестиции и на технологично преобразуване",

заяви Зайкова, а Вулджев добави, че държавата не прави нищо, за да стимулира растежа в частния сектор, а за сметка на това увеличава заплатите в държавната администрация.

"Проблемът с липсата на инвестиции е, че нашата регулаторна и политическа среда се възприема като несигурна от външните инвеститори", каза още Вулджев.

Относно пенсиите и двамата бяха категорични, че бюджет за преизчисляване няма и няма откъде да бъдат намерени средства, но държавата не прави нищо, за да реши този проблем.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...