Росен Плевнелиев: Ще има битка между генерала премиер и генерала президент - 24novini.bg

Росен Плевнелиев: Ще има битка между генерала премиер и генерала президент

Бившият президент Росен Плевнелиев се включи в днешната среща на ГЕРБ за обсъждане на резултатите от местните избори. Бившият президент Росен Плевнелиев се включи в днешната среща на ГЕРБ за обсъждане на резултатите от местните избори. Фейсбук на Бойко Борисов
07.11.2019 | 15:20
(0 гласа)

Ще ни прожектират една генералска битка. Ще има битка между генерала президент и генерала премиер. 

 

 

Това заяви бившият президент на България Росен Плевнелиев от ГЕРБ днес по време на събранието на партията, което организира председателя на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов във връзка с резултатите от местните избори.

"През 2021 година ни чака най-тежката битка. И тази битка ще е прожектирана още от следващите месеци от всички политолози и социолози, всичките герои като Корнелия Нинова, Румен Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов, включително Иван Костов, като главен идеолог на Демократична България. 

Ще ни прожектират една генералска битка, защото през 2021 година ще има президентски и парламентарни избори",

обясни Плевнелиев. 

Според него обаче битката не трябва да е генералска, а да е "между демократи и популисти".

Относно местните избори бившият държавен глава заяви, че е разочарован от Демократична България,

защото са подкрепили гражданският кандидат за столичен кмет Мая Манолова на балотажа на местните избори.

"Това, което се случи на балотажа, е повод да кажа, че толкова много пъти исках оставки, за да има единение, а сега не да подават оставки, а направо да си изберат Мая Манолова за шеф, та да вървят напред и да се знае кой кой е", заяви още Плевнелиев. 

Той заяви, че в Благоевград Атанас Камбитов не е загубил заради видеото в социалните мрежи, на което той танцува с пура и бомбе, а е загубил, защото въпреки инвестициите около града, Благоевград и Видин са с най-ниските заплати в страната. 

Плевнелиев коментира и темата за манипулация на изборите и купения вот.

"И Румен Радев, и Нинова, и Манолова, и Слави Трифонов, и всички други мълчат и не са казали една дума за оценката си или за това какво се случи в КОстинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, като именно някои от тях бяха основни лица в Костинбродската афера", заяви той.

"Говореше се за борба с корупцията, но нито един от тези хора, които се изживяваха като говорители по въпроса, не дадоха нито едно решение как да се премахне корупцията.

Президентът Радев от три години громи Народното събрание и правителството ежедневно, но и до днес не е излязъл с една ициниатива, с едно решение, една идея как да се махне корупцията",

допълни бившият президент.

"Много се говореше за едноличен режим и диктатура, но именно тези, които говорят за това и до днес мълчат и не са казали дума за истинския тоталитарен режим в България - комунистическия", заяви още Плевнелиев. 

Бившият държавен глава поздрави премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и кметовете от ГЕРБ, които са спечелили местните избори за добрата работа и заяви, че 

"това е поредната разгромна изборна победа. От 2006 година досега политическа партия ГЕРБ спечели доверието на хората на всички избори, освен на президентските през 2016 година".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...