Манолова: Десни ли са ромите, които подкрепиха масово г-жа Фандъкова? - 24novini.bg

Манолова: Десни ли са ромите, които подкрепиха масово г-жа Фандъкова?

Мая Манолова се закани да продължи да диша във врата на едноличната власт Мая Манолова се закани да продължи да диша във врата на едноличната власт Кадър: bTV
06.11.2019 | 09:56
(1 глас)

Десни ли са ромите, които подкрепиха масово г--жа Фандъкова? Едноличната власт се пропука и може да бъде победена. Смятам да продължа да дишам във врата й. Доволна съм от изборите и съм удовлетворена. Йорданка Фандъкова спечели с малко и с нечестни методи. Това заяви Мая Манолова пред бТВ тази сутрин.

 

 

Видяхме страха във властта и как работи машината за фалшификации и манипулации на избори,

бяха още думите на Манолова.Аз и екипът ми бяхме подложени на кална кампания, победиха ни с малко - само ромският вот дава преднина на г-жа Фандъкова с 2,9 %, подчерта Манолова и посочи, че в съда ще се докажат манипулациите.Тя изрично благодари за подкрепата на десните, на БСП, на центъра и на непартийните граждани, които са гласували за нея. Ако не си демократ, какво значение има какъв си, отговори тя на въпрос за подкрепата на левите и десните в София за нея и добави, че демократичните леви и демократичните десни, едно с демократично мислещите граждани са застанали зад нея.

Управлението на София не е дясно, а задкулисно. Десни ли са ромите, които масово подкрепиха г-жа Фандъкова,

попита реторично Манолова.Най-важният знак от тези избори беше, че едноличната власт може да бъде победена. Тя се пропука. Малко не достигна да победим едноличната власт на Борисов, която се задържа с именно тези методи на фалшификации и манипулации и то не само в София, а в цялата страна. Второ, демократично мислещи леви и демократично мислещи леви хора, партии и граждани, да се обединят заедно срещу едноличната власт, каза още Манолова, и това е важен знак.

Разликата ни с г-жа Фандъкова според ЦИК е под 5 %, според нашето паралелно преброяване е под 3 %,посочи още тя и допълни, че има разлика между протоколите, изготвени в СИК, и протоколите, качени на сайта на ЦИК. Те не са били затваряни в пликове, както пише в закона, а са били отваряни от сътрудници - служители на столичната администрация - които са дописвали и пренаписвали каквото трябва.

А нашите наблюдатели и представители не бяха допуснати до зала "Арена Армеец", каза още Манолова. Тя показа и празни и поправени протоколи, с подпис и печат, както и такива, подписани с възражения от членовете на комисиите по места.Показа и секции, в които 100 % от гласовете са дадени за Йорданка Фандъкова, а след възражения на щаба на Манолова резултатите са били въвеждани коректно. Тогава са се виждали 50 % срив в гласовете за Фандъкова.

По повод недопускането на председателя на ИК Никола Вапцаров до "Арена Армеец" в нощта на изборите, Манолова каза, че е абсолютен прецедент да се иска председателят на Инициативния комитет сам да пише на себе си пълномощно. Това е пълен абсурд, подчерта тя.

Това са безобразия, фалшификации на изборите, безобразно купуване на гласове, посочи още Манолова. Не очаквах, че е възможно в София така да се купуват гласове

и така да се спечелят избори, каза тя. Купуваше се в Обеля, във Факултета, в Подуяне, в ромските секции, на улицата, пред магазини, пускахме десетки жалби, а правоохранителните органи не си мръднаха пръста, добави още тя.Държава, която може да си позволи 100 хиляди души разлика между първи и втори тур в изборните списъци, да изтекат данните на 5 млн. души от НАП, да се приемат за законни празни протоколи от изборите с мокър печат и подпис, не може да прави честни избори.

Затова пускаме жалбата си в съда. Не става дума за мен, а да върховенство на закона и справедливост, подчерта бившият омбудсман.Да, ще искаме касиране на изборите. Ще внесем жалбата в петък или понеделник,извадили сме десетки нарушения в документите с цел това да бъде разобличено, показано на хората и повече да не се повтаря, добави още Манолова.

Тя сравни изборния процес с африкански и азиатски държави, където наблюдатели не се допускат. Тук имаше изолирани хора, някъде горе, посочи тя за зала "Арена Армеец", където се задържаха наблюдателите така, че да нямат досег с администрацията, участвала в поправянето на протоколите.

Никой от нас не си позволи да компенсира преднината на г-жа Фандъкова с манипулации, фалшификации, купуване на гласове или нечестни практики, с агресия, лично дискредитиране, каза още тя.

Изборите в София дадоха знак, че едноличната власт на Борисов може да бъде победена и това става с обединение между леви и десни, между граждани и партии.

Партийните пристрастия останаха на заден план. В тези избори левите и десните си подадоха ръка, изградиха мост, каза още Манолова.

Мая Манолова обеща да инициира форум с всички участници на изборите, за анализ на порочните практики

при купуването на гласове и с искане за конкретни мерки срещу тези практики.

Благодаря на всички, които ме подкрепиха, благодаря на тези, които гласуваха за мен, въпреки че не ме харесваха”, каза Манолова и видя в това знак, че има цялостно обединение, показващо съпротива срещу управляващите и едноличния модел.На нападките на Владислав Горанов, че за Манолова са гласували "либерални анархисти", припомнени в студиото, тя заяви, че през цялата кампания ГЕРБ са обиждали лично нейните симпатизанти, избиратели и екип, като са ги наричали "сбирток", "нечистоплътни", "анархисти" и какво ли още не.

„Няма да правя партиен проект. Знам, че има огромни страхове и притеснения.

Тези дни беше уволнена журналистка от телевизия във Варна, защото задала неудобен въпрос на новоизбрания стар кмет. Днес ще подкрепя протеста на медицинските сестри.Ще продължа да дишам във врата на едноличната власт.С моя екип обмисляме да направим гражданска инициатива за свобода на словото, честни избори, съдебна реформа и ще стъпим на демократични ценности, съобщи още Манолова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...