Кремъл заплаши България, ако продължи да преследва Николай Малинов - 24novini.bg

Кремъл заплаши България, ако продължи да преследва Николай Малинов

05.11.2019 | 16:40
(0 гласа)

Кремъл заплаши България, ако продължи да преследва Николай Малинов, съобщи ТАСС.

 

 

В Русия разчитат, че награждаването на председателя на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов с руския орден "Дружба" няма да стане причина той да бъде преследван.

"Подобни жестове на признание за заслугите на Малинов като принос за делото на единството на руския свят, принос за развитие на приятелството и сътрудничеството между народите на двете ни страни по никакъв начин не може и не трябва да е причина за някакви преследвания", заяви прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

Според него това би било нелогично и това би имало твърде пагубни последици.

"Разчитаме, че такива хора, като Малинов да получат възможност да работят и занапред за развитието на отношенията между двете страни", подчерта Песков.

Припомняме, че руският президент Владимир Путин награди в понеделник с орден "Дружба" редица чуждестранни граждани по случай чествания във федерацията Ден на народното единство.

По-рано вчера главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет и административния ръководител на Специализирания наказателен съд за това, че съдия е разрешил на Малинов да напусне страната, при положение, че той има забрана за напускането на България.

Припомняме, че Малинов бе обвинен в шпионаж в интерес на Русия.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...