Манолова: Ще намеря начин гражданската енергия да не е пропиляна (видео) - 24novini.bg

Манолова: Ще намеря начин гражданската енергия да не е пропиляна (видео)

Манолова заяви, че ще намери начин да не се пропилява гражданската енергия. 24новини
03.11.2019 | 23:30
(1 глас)

Аз няма да се откажа, ще намеря начина и формата тази гражданска енергия да не бъде пропиляна, да не е разпиляна, да е фокусирана за постигането на една реална цел – промяна на модела в София и в България.

 

 

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова тази вечер, след като станаха ясни данните от първите социологически изследвания на екзит половете от втория тур на местните избори.

"Благодаря на хората, които гласуваха за мен – близо 170 хил. души.

Благодаря на всички, гласували по съвест, другите знаят колко струва съвестта им.

 Благодаря на всички, които се изправиха в битка с достойнството си", заяви още тя.

"Ще коментирам, след като излязат окончателни резултати. От данните на паралелното преброяване, което прави екипа ми в момента, разликата е под 3%, а първоначално излязоха данни за 12%", обясни гражданският кандидат.

"Дадох всичко от себе си в една трудна, жестока и нечестна кампания. В нито един момент не отговорих на вандалските актове с вандализъм, на лъжата с лъжа, на агресията с агресия, на купуването на гласове", заяви още Манолова и допълни, че "подкрепата на хората за мен бяха по-важни от манипулациите и от черната кампания."

"Не ме е страх от загубата, от принудата, от директните заплахи, от силовото постигане на резултат, не съм страхлив човек и вие го знаете",

заяви още тя.

Страхът ми се изразява най-ясно в думите на един от кандидатие за районни кметове, който днес по обяд ми каза „нищо не мога да направя, пред очите ми купуват гласове, полицаите го виждат и казват "нищо не можем да направим". Страх ме е от думите "нищо не мога да направя", категорично заяви Манолова.

Според нея това е истинската опасност.

"Това е истинската опасност и това не е опасност за мен, това е истинската ситуация в страната, а тя е безнаказано купуване на гласове. Безнаказано за управляващите от ГЕРБ", заяви тя. 

"Видяхме как силово се склоняват хората да гласуват, а правоохранителните органи действат селективно. Те не реагираха на сигналите, които подадохме за конкретни секции и за конкретни купувачи на гласове", допълни гражданският кандидат. 

"Властта няма страх от закона и няма срам от хората. София видя открито, че на улицата, пред всички се купуваха глаосве", заяви още Манолова. 

Според нея гражданите са гласували протестно именно срещу това. Манолова посочи, че са постигнати три важни неща.

"Първо, гражданите спечелиха и за първи път от 14 години в София има балотаж. Гражданите искаха истински дебат за столицата, изговориха се открито проблемите и видяхме страха в очите на властта, видяхме и дъното, до което тя стигна", заяви тя. 

"На второ място хората повярваха, че промяната е възможна, защото между първия и втория тур за мен гласуваха още 50 хил. души", посочи Манолова и допълни, че третото, което е постигнато е обединение. 

"София показа, че може да се обедини - демократичната десница, демократичната левица, демократите от неправителствения сектор, всички демократично настроени и ориентирани граждани си подадоха ръка и показаха, че могат да преодолеят партийните различия", обясни гражданският кандидат. 

"Щастлива съм, че това се случи, но това обединение без ценностите зад които застанахме – свобода, демокрация, върховенство на закона, е невъзможно. Това обединение е много повече от партийните различия", заяви тя. 

"Тази нощ видяхме и как може да се преодолее моделът на партийната власт, на едноличната власт, видяхме пътя, по който този модел на едноличната власт може да се демонтира. Гражданите имат смелост да извървим заедно този път докрай", допълни Манолова.

Тя бе категорична, че няма да се откаже и ще намери начин гражданската енергия да не бъде пропиляна.

Манолова заяви, че след като чуе окончателните резултати от днешното гласуване, ще обяви как ще направи това.

"Едно е ясно - че повече не трябва да допускаме хората, които ще ни управляват, да са избирани със силов и с купен вот", категорична бе тя.

"Всички се убедиха в това, всеки човек е важен и смята, че заедно можем и ще продължим да работим за промяната", завърши изказването си Манолова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...