Радев вика ЦИК и партиите заради недоверието в изборите - 24novini.bg

Радев вика ЦИК и партиите заради недоверието в изборите

Румен Радев обяви, че ще вика ЦИК, институциите и партиите заради отлива на доверие на гражданите от изборите Румен Радев обяви, че ще вика ЦИК, институциите и партиите заради отлива на доверие на гражданите от изборите
03.11.2019 | 11:00
(0 гласа)

Искам да призова гражданите масово да участват в изборите, за да не допуснат купеният и корпоративният вот да определят тяхното бъдеще. Това призова президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас на балотажа в София днес.

 

 

Множеството сигнали за купуване на гласове компрометират доверието на гражданите в изборния процес, посочи Радев.

Продължава нежеланието за машинно гласуване, което щеше да предотврати този голям брой невалидни бюлетини в недопустими проценти, посочи още той.

Ще поканя ЦИК, институциите и партиите да обсъдим отстъплението от честността на изборния процес, съобщи Радев.

Протестният вот се изразява по друг начин - хората нямат доверие, че техният вот ще бъде отчетен коректно, каза още президентът Радев.

На въпрос за изказването на френския президент Макрон по адрес на българите, Радев отговори: "Няма български мигранти. Нека да е ясно, че България е член на ЕС и българските граждани са граждани на Обединена Европа. Свободата на придвижване е тяхно право."

Нека ситуацията не се използва предизборно за евтин политически пиар от която и да е страна, призова Радев.

Амбициите на Макрон за политическо лидерство ще се реализира трудно, защото подобни изказвания оставят съмнения за нови разделения.

По думите му, е недопустимо да се лепят етикети на българите.

Изказванията трябва да са внимателно превеждани и анализирани тук, у нас, каза още Радев.

Президентът на България посочи, че нашите приоритети са пакетът "Мобилност", Шенген, подкрепата за влизането на Северна Македония в ЕС, маханизмът на ПАСЕ. Дали имаме подкрепата на Франция и дали е работено достатъчно за нея, тук у нас, попита още Румен Радев, като изброи процесите, по които България не е била подкрепяна от Франция.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...