Величка Ангелова: Време е да променим модела (видео) - 24novini.bg

Величка Ангелова: Време е да променим модела (видео)

Величка Ангелова пред 24новини
24.10.2019 | 20:00
(0 гласа)

"Да успеем заедно, да променим модела" - тази задача си поставя Величка Ангелова, кандидат за кмет на Община Горна Малина и кандидатите за общински съветници от местната коалиция ДБГ (Воля, АБВ). 

Пред 24новини.бг Ангелова сподели, че именно промяната на модела на управление в общината е от основно значение, за да се осигури бъдеще за младите хора и бизнеса. 

Отчитаме като огромен проблем липсата на диалог с гражданите

и именно затова сме категорични, че ще имаме премни във всички населени места, каза тя.

Досегашният кмет дори не живее на територията на общината, което допринася за липсата на диалог и непознаване от реалните проблеми на гражданите. 

Ангелова е категорична, че в екипа си има подготвени хора, които ще работят за привличане на бизнеса и откриване на работни места чрез съкращаване на излишните процедури и съдействие от страна на администрацията, каквото в момента няма.

Все по-често получавам сигнали за опити за забавяне на проекти, вместо помощ от страна на общината, добавя Ангелова. 

Сред своите приоритети освен привличане на бизнеса и подобряване на диалога с хората, тя поставя инфраструктурата, обновяването на транспортната схема и по-комфортен превоз за хората, които в момента са принудени да пътуват до Елин Пелин и София правостоящи заради малките автобуси. 

"Много се говори за Горна Малина като зелена община, но това не е изпълнено със смисъл. В общината има редица екопътеки, които трябва да се поддържат в добро състояние и така да се развива туризъм. Всяко населено място има своята история, културни забележителности и трябва да се популяризират сред туристите", каза Ангелова. Като пример тя посочи село Байлово, което е известно като родното място на Елин Пелин, както и село Долна Малина, което в последните няколко години стана популярно с редица фестивали. 

Няма, обаче, как да привлечем хора в селата като в тях улиците липсват, да не говорим за асфалт, няма канализация и качествена питейна вода.

Ние не обещаваме, че ще решим всичко, защото няма как да стане с магическа пръчка, но гарантираме, че няма да пропуснем нито една възможност, която има за подобряване на качеството на живот в общината. 

На въпрос на 24новини.бг за хода на кампанията Ангелова сподели, че "в последните четири години част от хората не са спрели да работят и резултатът е над 700 регистрирани човека, които да гласуват на тези избори, при 4200 в общината". Поставени сме в нравностойно положение, защото

не разчитаме на регистрации или други изборни манипулации, които не липсват в общината,

но от обиколките ми виждам, че хората искат промяна и се надявам да гласуват с разума си в неделя, заключи Ангелова.  

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...